Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τραγικός θάνατος ομογενή από χτύπημα αυτοκινήτου

Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2012
Τραγικό θάνατο βρήκε ο ομογενής Αλέξανδρος Μοτσένιγος, 41 ετών, από την πόλη Γουέστον της Μασαχουσέτης, (περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της Βοστώνης) τον οποίον χτύπησε αυτοκίνητο ενώ επιδιδόταν στο αγαπημένο του άθλημα, την ποδηλασία. Ηταν οικονομικός αναλυτής και αντιπρόεδρος της εταιρείας «Global Services Markets &Trends».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1986.
Ο οδηγός του οχήματος που τον χτύπησε δεν σταμάτησε. Η Αστυνομία έχει ήδη μιλήσει με δύο τουλάχιστον πρόσωπα προς τα οποία στρέφει το ενδιαφέρον της. Ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μοτσένιγος ήταν έγγαμος και πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού.
Το τραγικό δυστύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, συνέβη γύρω στις 2 η ώρα το απόγευμα της Παρασκευής επί της οδού Γουέστον στην ομώνυμη πόλη του Γουέστον Μασαχουσέτης, η οποία απέχει περί τα δώδεκα μίλια από τη Βοστώνη και θεωρείται από τα πλέον ανεβασμένα οικονομικά και κοινωνικά προάστια της Βοστώνης. Ο άτυχος Αλέξανδρος, ο οποίος φορούσε το απαιτούμενο κράνος που προβλέπεται για λόγους ασφαλείας για τους ποδηλάτες, κινείτο στην ίδια κατεύθυνση με το όχημα που τον χτύπησε του οποίου ο οδηγός δεν σταμάτησε, αλλά έσπευσε να εξαφανιστεί. Διακομίσθηκε αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο Newton-Wellesley, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά διότι τα τραύματά του ήταν εξαιρετικά σοβαρά και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε.
Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή απηύθυνε έκκληση σε όποιον είδε το ατύχημα, ή κάποιο όχημα χτυπημένο στο μπροστινό του μέρος να επικοινωνήσει μαζί της. Η αξιωματικός της Αστυνομίας της πόλης του Γουέλσλεϊ, Μαρία Κλίαρι, είπε ότι «η Αστυνομία εξετάζει βιντεοταινίες οι οποίες καταγράφουν την κίνηση στους δρόμους» και συμπλήρωσε ότι «η ταυτότητα του οδηγού και του οχήματος δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα διότι η έρευνα συνεχίζεται». Αρκέστηκε μόνο να πει ότι «το βίντεο επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του οχήματος και ο ποδηλατιστής Αλέξανδρος Μοτσένιγος κινούντο προς τη βόρεια κατεύθυνση πάνω στην οδό Γουέστον προερχόμενοι από την οδό Σέντραλ». Το δυστύχημα συνέβη όχι πολύ μακριά από την κατοικία του θύματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα ίσως να μην είναι επιβατηγό, αλλά φορτηγό μικρού κυβισμού ή ημιφορτηγό. Στο βίντεο φαίνεται κι άλλο ένα όχημα τύπου «Volvo», το οποίο ωστόσο δε είχε καμία εμπλοκή στο ατύχημα, πλην όμως η Αστυνομία εξέτασε τον οδηγό του αναζητώντας πληροφορίες μήπως είχε δει το τροχαίο.
Στην ερώτηση προς την Αστυνομία αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην κατάλαβε ο οδηγός ο οποίος χτύπησε τον Αλέξανδρο Μοτσένιγο, η κ. Κλίαρι είπε ότι «είναι πιθανόν».
Προσπάθειες του «Ε.Κ.» να επικοινωνήσει με την οικογένεια του εκλιπόντος δεν είχαν καρποφορήσει μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση. Σε γραπτή της δήλωση, ωστόσο, η οικογένεια κάνει έκκληση να εμφανιστεί ο οδηγός του αυτοκινήτου, καθώς επίσης να δώσουν πληροφορίες όσοι είδαν το δυστύχημα. Στη δήλωση αναφέρεται ότι «είμαστε βαθύτατα λυπημένοι από την απώλεια του πολύ αγαπημένου μας Αλέξανδρου. Ηταν εξαιρετικός, ευγενικός, στοργικός πατέρας και αφοσιωμένος σύζυγος. Ο κόσμος έχασε έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Η καρδιά μας έχει ραγίσει αλλά έχει χώρο για συγχώρηση. Σας παρακαλούμε εάν έχετε πληροφορίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να πενθήσουμε την απώλειά μας, σας παρακαλούμε να εμφανιστείτε και να τις δώσετε».
Το σκήνωμα του Αλέξανδρου Μοτσένιγου θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Πέμπτη 30 Αυγούστου από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ στο ελληνικής ιδιοκτησίας νεκροπομπείο Faggas Funeral Home, στην πόλη Γουότερταουν της Μασαχουσέτης, ενώ η Νεκρώσιμη Ακολουθία του θα τελεστεί στον ναό των Ταξιαρχών του Γουότερταουν την Παρασκευή στις 11 π.μ. και ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο Woodlawn του Γουέλσεϊ.
Καταλείπει την σύζυγό του Νιλάνθη, το 6 ετών αγοράκι του Νικόλαο, τα αδέλφια του Φώντα και Σπύρο και την ανιψιά του Κλαίρη. Ο Αλέξανδρος και η Νιλάνθη σε λίγες μέρες επρόκειτο να γιορτάσουν την δέκατη επέτειο του γάμου τους.
Δεκάδες γείτονες αλλά και περαστικοί σταματούν στον τόπο του δυστυχήματος και εναποθέτουν άνθη και σημειώματα με συλλυπητήριες ευχές.
Οι συνάδελφοί του στην εταιρεία, στην οποία ήταν αντιπρόεδρος, έχουν συγκλονιστεί από το θλιβερό συμβάν. Ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας, Crawford Del Prete, δήλωσε πως «βρισκόμαστε σε κατάσταση συγκλονισμού από τον αναπάντεχο θάνατο του Αλεξ. Η θερμή του προσωπικότητα και η εξυπνάδα του ήταν τα λαμπερά σημεία της εταιρείας μας» και συμπλήρωσε «θα μας λείψει πολύ».
Ο εκλιπών έλαβε το πτυχίο Μπάτσελορ στα Οικονομικά με υποειδίκευση στις Λατινοαμερικανικές σπουδές από το κολέγιο Trinity στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ. Επίσης έλαβε το πτυχίο Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδικεύσεις στα Οικονομικά και Λογιστικά από το πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης. Θεωρείτο κορυφαίος στον κλάδο του και παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες παγκοσμίου βεληνεκούς, ενώ είχε τιμηθεί και με πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ,  Θεόδωρου Καλμούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου