Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς και οι όμοιοί του είναι το λόμπι της χρεοκοπίας»

Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2012
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς και οι όμοιοί του είναι το λόμπι της χρεοκοπίας»Νέα ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο κ. Αλ. Τσίπρας


Με κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του κ. Αντ. Σαμαρά, ότι οδηγούν τη χώρα στην χρεοκοπία και εκτός Eυρωζώνης, απαντά σχεδόν καθημερινώς πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ στις έμμεσες ή ευθείες αναφορές του Μεγάρου Μαξίμου και κυβερνητικών παραγόντων στο «λόμπι της δραχμής».
Με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν γύρο», η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε το μεσημέρι της Τρίτης να σχολιάσει ότι ο ο. Σαμαράς «και οι όμοιοί του» συγκροτούν «το λόμπι της χρεοκοπίας».
Τα σχετικά ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια:
«Οσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορεί να κρύψει πως αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονομεύει τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αυτοί που συγκροτούν το λόμπι της χρεοκοπίας και με την πολιτική τους ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και αποδομούν την Ε.Ε.».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα τις πρόσφατες συναντήσεις του κ. Σαμαρά με την κυρία Ανγκελα Μέρκελ και τον κ. Φρανσουά Ολάντ:
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει και πάλι «κοινωνικό και οικονομικό κραχ» και ερωτά τον Πρωθυπουργό, αν έθεσε στους ευρωπαίους ηγέτες έστω και μερικά από τα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης, για τα οποία μιλούσε προεκλογικά και αν δεσμεύτηκε για περαιτέρω εφαρμογή ενός προγράμματος, το οποίο ο ίδιος μέχρι πρότινος χαρακτήριζε «λάθος».
Επίσης, ο κ. Τσίπρας ερωτά για το ακριβές ποσό που θα αντιστοιχεί στα μέτρα καθώς και αν ο κ. Σαμαράς επιμένει στην εφαρμογή του προγράμματος, έπειτα και από τις ομολογίες (κατ' αρχάς του κ. Π. Ρουμελιώτη), ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου