Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΒΗΜΑτοδότης: Κασιδιάρης, Δούρου και Κανέλλη πάλι μαζί

 Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2012
Το έφερε η τύχη. Την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματισθεί η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας υπό την προεδρία του κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. Προσέξτε δεν θα είναι μία συνεδρίαση ρουτίνας, αφού σ΄ αυτήν μετέχουν τόσο ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης, όσο και οι κυρίες Λιάνα Κανέλη και Ρένα Δούρου. Σας υπενθυμίζω ότι έχουν αλληλομηνυθεί και οι τρεις, μετά το τηλεοπτικό χαστούκι που έδωσε ο Νο2 της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλη και το νερό που πέταξε στην κυρία Δούρου. Θα έχει ενδιαφέρον όμως και για έναν άλλο λόγο, αφού, όπως μαθαίνω, θα γίνει συζήτηση και για τις πρόσφατες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
***
Ίσως είναι η πρώτη φορά που αρχίζουν να εμφανίζονται στον γερμανικό τύπο δημοσιεύματα, τόσο ευνοϊκά για τη χώρα μας. Πάρτε για παράδειγμα τους γερμανικούς Financial Times, στους οποίους γίνεται αναφορά στην Ελλάδα για τις προσπάθειες που καταβάλλει: «Οι προβληματικές χώρες παίρνουν τα πάνω τους», αναφέρει το δημοσίευμα. Ισχυροποιούνται και γίνονται πιο ανταγωνιστικές. Ονομαστικά αναφέρει την Ιρλανδία, την Ισπανία και βεβαίως την Ελλάδα για την οποία σημειώνει: «απ΄ ότι φαίνεται οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται άρχισαν να πιάνουν τόπο. Στις τρεις αυτές χώρες άρχισαν να μειώνονται τα ελλείμματα στα εμπορικά ισοζύγια. Στην Ελλάδα έχει μειωθεί το έλλειμμα στο ισοζύγιο από το 54% που ήταν το 2008- 2011, στην Ισπανία κατά 50%, στην Πορτογαλία κατά 40% και στην Κύπρο κατά 20%». Κάτι αρχίζει να αλλάζει, δεν νομίζετε;
***
Λήξαν θεωρεί το θέμα των διορισμών συγγενών στη Βουλή ο κ. Ι. Τραγάκης αφού έδωσε τις απαιτούμενες εξηγήσεις και κυρίως με τη διαπίστωση ότι δεν υπήρχε τίποτα το έκνομο. Ο νόμος, είναι νόμος και προέβλεπε έως τώρα και τον διορισμό συγγενών μετακλητών υπαλλήλων από τους αντιπροέδρους της Βουλής, χωρίς ποτέ να εξετάζεται εάν το νόμιμο είναι και ηθικό. Ο ίδιος, όταν ερωτάται από συναδέλφους του βουλευτές, λέει ότι εργάσθηκε σκληρά επί 38 χρόνια στο κόμμα και στη Βουλή και ότι δεν έπραξε κάτι παράνομο
***
Αυτά λέει ο κ. Τραγάκης σε συναδέλφους του βουλευτές. Τι λένε όμως ορισμένοι βουλευτές άσπονδοι, όπως αποδεικνύονται, φίλοι του γι΄ αυτόν; Επαναφέρουν μία παλιά ιστορία για την πρωτοτυπία που έδειχνε σε προεκλογικές αναμετρήσεις. Έψαξα λοιπόν και την βρήκα, αυτή την «πρωτοτυπία», δημοσιευμένη στις εφημερίδες, του 2004. Υπήρχε πάνω από το προεκλογικό του κέντρο ένα τεράστιο μπαλόνι σαν αερόστατο που έγραφε «ΤΡΑΓΑΚΗΣ»!
***
Του το έριξε όμως με αεροβόλο ένας γνωστός βασιλόφρων λιμενικός που οι «ροζ» κινηματογραφικές επιδόσεις του («Το παλαμάρι του βαρκάρη» και άλλα έργα) έμελλε αργότερα να φθάσουν ως και τη Βουλή, με αφορμή την «τακτοποίηση» που του επιφύλαξε η τότε νέα κυβέρνηση, στο Λιμενικό Σώμα επαναφέροντας τον!!
***
Το πρώτο διάβημα εναντίον της Χρυσής Αυγής, είναι γεγονός. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης και η κυρία Βασιλική Κατριβάνου συναντήθηκαν την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη και του επέδωσαν διάβημα, καταγγέλλοντας τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Δ. Κούτση. Η καταγγελία αφορά στην επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε η κυρία Κατριβάνου και ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας κ. Τζαβέντ Ασλάμ από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στο προαύλιο της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Δεοντολογίας.
***
Και μια και γίνεται λόγος (πάλι) για την Χρυσή Αυγή εντόπισα στο διαδίκτυο δεκάδες πλέον sides ακροδεξιών οργώσεων που της επιτίθενται κατηγορώντας της ως «καθεστωτικό κόμμα». Ένα από αυτά μάλιστα καλεί ομοϊδεάτες τους σε διαδήλωση (στην οποία θα πάρουν, όπως εξαγγέλλει, μέρος και...μηχανόβιοι) το προσεχές Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση της 15χρονης από Πακιστανό, στην Πάρο.
***
Και πώς να μην την κατηγορούν ως «καθεστωτικό κόμμα», τη Χρυσή Αυγή, τα αποσκιρτήσαντα απ΄ αυτήν στελέχη ή οι νέες υπέρ- εθνικιστικές οργανώσεις που ξεφύτρωσαν , τη στιγμή που όπως γράφουν στα site τους, οι Χρυσαυγίτες, φόρεσαν κοστούμια, κινούνται με βουλευτικά αυτοκίνητα, διαθέτουν γραμματείς, επιστημονικούς συνεργάτες και φρουρά να τους φρουρεί. Γράφουν ακόμα ότι και μαθήματα... ορθοφωνίας άρχισαν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές για να μπορούν να έχουν βαρύτητα οι ομιλίες τους στη Βουλή (τις οποίες οι περισσότεροι βουλευτές τις διαβάζουν, κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής) από χειρόγραφα!
***
Οι Νέοι Μεταρρυθμιστές (του ΠαΣοΚ) εξέδωσαν ανακοίνωση διθύραμβο για τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου με την ευκαιρία της επικείμενης επανεκλογής του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς: «Η επανεκλογή του είναι ένα χτύπημα απέναντι στον επελαύνοντα εθνολαϊκισμό (δεξιό και αριστερό), που ευδοκιμεί στη χώρα μας και είναι η αληθινή ρίζα της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», σημειώνουν. Αλλά δεν σταματούν εδώ.
***
Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου «επεδίωκε αυτό ακριβώς που λέει ότι επιδιώκει τώρα και ο Α. Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση, αφού αντί για Σαρκοζί υπάρχει ο Ολάντ και το ΠαΣοΚ με τη ΔΗΜΑΡ στηρίζουν την κυβέρνηση του. Θα μπορέσει όμως να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να διασώσει την φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία κρατώντας την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη ή θα τον "σκοτώσουν" τα φίδια που αυτός εξέθρεψε επί δύο χρόνια με τον "αντιμνημονιακό" του αγώνα».
***
Πάντως ο κ. Π. Καμμένος έστειλε σ΄όλους τους βουλευτές πλην του κ. Γ. Παπανδρέου, επιστολή με την οποία τους ζητεί να συνυπογράψουν για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο. Για να υπάρξει συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 60 υπογραφές και ο ίδιος διαθέτει 20!.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου