Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γνωριμία του Ελληνοαμερικανού προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος


 Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2012

Ο σαραντάχρονος ομογενής Ρινς Πρίμπους, από την πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, ο οποίος εκλέχτηκε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Ιανουάριο, σε μία χρονική περίοδο που το κόμμα βυθιζόταν στα χρέη και στην αποδιοργάνωση, το έχει αναδείξει σ’ ένα δυνατότερο κόμμα, το οποίο διεξάγει το εθνικό του συνέδριο αυτή την εβδομάδα στην Τάμπα της Φλόριδας.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος είχε οριστεί να αναπέμψει, χτες Τετάρτη 29 Αυγούστου, την προσευχή στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η προσευχή και η εμφάνιση του κ. Μεθοδίου αναμενόταν να γίνει σε ώρα τηλεοπτικής αιχμής. Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος συνδέεται με γνωριμία με τον Μιτ Ρόμνεϊ από την εποχή που ήταν κυβερνήτης στην πολιτεία της Μασαχουσέτης κι ο οποίος έλαβε το χρίσμα του κόμματός του για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Προεδρεύοντας ο κ. Πρίμπους στο πρώτο εθνικό συνέδριό του ως επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος μετεωρολόγος λόγω των καιρικών συνθηκών και της απειλής που έφερε ο τυφώνας «Αϊζακ» στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθότι μερικές φορές παραχωρεί ακόμα και 20 συνεντεύξεις την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης και με τον παρουσιαστή του «MSNBC», Κρις Μάθιους.
Δείχνοντας την ανθρώπινη πλευρά του,ο κ. Μπρίμπους, την οποία δεν φαινόταν να είχε ο προκάτοχός του Μάικλ Στιλ, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως «θα ήθελα να πάρω ένα λεπτό για να αναγνωρίσω τη σκληρή εργασία του προσωπικού ασφαλείας, τα στελέχη της άμεσης επέμβασης και τους εθελοντές, οι οποίοι εργάζονται για να κρατήσουν τους συνέδρους και όλους εκείνους που βρίσκονται στον δρόμο του τυφώνα ‘Αϊζακ’ μακριά από την επιθετική του μανία».
Κάτω από τη νεανική, αλλά σταθερή ηγεσία του, η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή έχει μειώσει στα μισά το χρέος της των 23 εκατομμυρίων δολαρίων που κληρονόμησε, αποκαθιστώντας την σοβαρώς τραυματισμένη σχέση των μεγαλοδωρητών με το κόμμα. Σύμφωνα με το περιοδικό «Time», «από τον Απρίλιο η προεκλογική εκστρατεία του Ρόμνεϊ και η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή έχουν κάνει μία κοινή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, η οποία αποφέρει κατά μέσο όρο 100 εκατομμύρια δολάρια το μήνα». Το «Time» σημειώνει ότι «παρόλο ότι δεν είναι ο πλέον δεξιοτέχνης εκπρόσωπος που έχει γνωρίσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο κ. Μπρίμπους είναι αποτελεσματικός παρασκηνιακά ως διευθυντής και ικανός στην εξεύρεση οικονομικών πόρων. Του αναγνωρίζεται το γεγονός ότι κατόρθωσε να ανατρέψει την κατιούσα πορεία του κόμματος, το οποίο βρέθηκε στα πρόθυρα της αποσύνθεσης από τον προκάτοχό του Μάικλ Στιλ, ο οποίος αποξένωσε στελέχη του προσωπικού, δωρητές και κομματικούς ηγέτες».
Πέρα από την οικονομική ανασυγκρότηση του κόμματος, η κορυφαία του προτεραιότητα είναι η διατήρηση του μηνύματος και η επικέντρωση της προσπάθειας να ηττηθεί ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που είναι ένας τρομερός στόχος, έστω με μία αδύναμη οικονομία. Ο Πρίμπους και οι Ρεπουμπλικανοί βασίζουν την θεματολογία τους τόσο στην πολιτική τους φιλοσοφία όσο και στους αριθμούς της Οικονομίας. Χρησιμοποιεί την βασική κατηγορία λέγοντας πως ο Πρόεδρος Ομπάμα ότι το κλειδί στην επιτυχία της χώρας είναι η διεύρυνση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο κ. Μπρίμπους δήλωσε στο «Time» ότι «αυτό με κάνει να σκέπτομαι πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχει κάποιο πρόβλημα με το αμερικανικό όνειρο». Ο κ. Πρίμπους είπε στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο πως «από την άλλη μεριά ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι ένα προϊόν αυτού του αμερικανικού ονείρου, ο οποίος αφιέρωσε την καριέρα του ιδρύοντας επιτυχημένες εταιρείες».
Ο κ. Μπρίμπους γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1972 στην Κονόσα του Ουισκόνσιν και έχει ελληνική και γερμανική καταγωγή. Η μητέρα του γεννήθηκε στην Ελλάδα όπου ο ίδιος έχει περάσει πολλά καλοκαίρια εκεί, μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα και γνωρίζοντας από κοντά την Ελλάδα.
Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα το 1998, ενώ διεκπεραίωσε επιτυχώς πάνω από 250 νομικές υποθέσεις, οι οποίες εκκρεμούσαν στα Πρωτοδικεία και στα Εφετεία. Το 2004 έχασε τις εκλογές για τη Γερουσία, αλλά άρχισε να αποκτά αναγνωρισιμότητα όταν το 2007 εκλέχτηκε πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Ουισκόνσιν και ήταν το νεότερο ηλικιακά πρόσωπο που εκλέχτηκε ποτέ σ’ αυτή τη θέση. Το 2009 έγινε γενικός νομικός σύμβουλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ο κ. Πρίμπους γνωρίσθηκε με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2010 στη διάρκεια δείπνου στο διάσημο εστιατόριο «Boathouse», στο Σέντραλ Παρκ. Στην χαιρετιστήρια ομιλία του προς τους προσκεκλημένους είχε διακηρύξει ότι «είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας» κι ακόμα πως «είναι ευλογία από τον Θεό να είσαι Ελληνας». Είχε πει ακόμα πως «η Ομογένεια χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους με εντιμότητα λόγου για να θέσουν υποψηφιότητα για δημόσια λειτουργήματα», τονίζοντας πως «η Αμερική διψά για γνήσια και αυθεντική ηγεσία άσχετα αν είναι Δημοκρατικοί ή Ρεμπουπλικανοί».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Κωνσταντίνου Συρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου