Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Στο Μαξίμου ο Ιερώνυμος για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας


Στο Μαξίμου ο Ιερώνυμος για τις σχέσεις Εκκλησίας - ΠολιτείαςΘα συζητηθεί και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας


Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2012
Στη σκιά των κυβερνητικών συζητήσεων για νέες περικοπές στα μισθολόγια των Αρχιερέων, αναμένεται να διαβεί την προσεχή Παρασκευή το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για μια πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Ιερώνυμος θα βρεθεί μαζί με εκπροσώπους της 12μελούς Ιεράς Συνόδου στις 12 το πρωί της Παρασκευής και στο τραπέζι θα τεθεί μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως η αξιοποίηση την εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ο κ. Ιερώνυμος επιδιώκει πάση θυσία την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με διαφάνεια και όλα τα εισοδήματα που θα προκύψουν να διατεθούν για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που υποφέρουν.
Ενδεικτική ήταν η αναφορά του Αρχιεπισκόπου το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, ότι «το 1952 η Εκκλησία έδωσε 700.000 στρέμματα για τους φτωχούς, μήπως είναι μια ευκαιρία να δούμε ποιοι τα πήραν και πως τα αξιοποίησαν;»
Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί την πιο στενή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας και ο ίδιος στο Ζάππειο ΙΙΙ, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου, αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποσυνδεθεί η μισθοδοσία των κληρικών από το δημόσιο, υπεραμύνθηκε της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
«Θα δώσουμε την ευκαιρία να αξιοποιηθεί η ακίνητη εκκλησιαστική περιουσία» καθώς και «Η Πολιτεία δεν πρέπει να ανακατεύεται στο έργο της Εκκλησίας και η Εκκλησία να μην ανακατεύεται στην πολιτική» είχε πει πριν λίγους μήνες, προκαλώντας τότε την ικανοποίηση της Ιεραρχίας.
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί και το έχει πει σε συνομιλητές του, αλλά και δημόσια, ότι η Εκκλησία σήμερα με το φιλανθρωπικό έργο της κρατά την κοινωνική συνοχή, στηρίζει συνανθρώπους μας που δεν έχουν πια που να στηριχθούν και ασκεί προνοιακό έργο, πολλές φορές εκεί που το ίδιο το κράτος έχει αποτύχει.
«Το μόνο που χρειάζεται είναι να συζητήσουμε μαζί της ένα ρυθμιστικό μηχανισμό, ώστε να μην μπλέκεται το ποιμαντορικό της έργο με την τρέχουσα διαχείριση οικονομικών και επενδυτικών συμφερόντων. Η πνευματικότητα της Εκκλησίας μας πρέπει να διατηρηθεί αλώβητη. Αλλά τη θέλουμε ισχυρή, όχι αποδυναμωμένη.
Άλλωστε, η αξιοποίηση της περιουσίας της, δεν θα φέρει μόνον πόρους στην ίδια. Θα δημιουργήσει και πρόσθετη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και εισόδημα» είναι πάγια άποψη του κ. Σαμαρά και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και στην επικείμενη συνάντηση. 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου