Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2012

  • Ένστολή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος (11:30 π.μ.) προγραμματίζουν για την Παρασκευή 31 Αυγούστου τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, αντιδρώντας στα σενάρια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας δίνουν συνέντευξη την Πέμπτη, κατά την οποία θα ενημερώσουν και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους την επόμενη εβδομάδα.
  • Με ένα εμπεριστατωμένο αφιέρωμα στο «ταξίδι» της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυκλοφορεί το νέο τεύχος της τετραμηνιαίας επιθεώρησης «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική».
  • Εσωκομματική κόντρα στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η εκλογή γραμματέα του κόμματος, την Πέμπτη, καθώς οι δύο «μονομάχοι», Νικήτας Κακλαμάνης και Μανώλης Κεφαλογιάννης, συγκρούονται δημοσίως για το κρίσιμο στην παρούσα χρονική περίοδο αξίωμα, κατά την οποία αναμένονται εντάσεις λόγω των σχεδιαζόμενων μέτρων. Ο κ. Κακλαμάνης επανήλθε την παραμονή της εκλογής του νέου γραμματέα, κάνοντας λόγο για για παρεμβάσεις στελεχών της Λεωφόρου Συγγρού εναντίον της υποψηφιότητας του.
  • Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου έγινε την Τετάρτη στο Α’ Νεκροταφείο με την παρουσία συγγενών και πολιτικών φίλων του εκλιπόντος ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς. Στην τελετή παρέστη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με την Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και φίλοι του εκλιπόντος.
  • Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά και από την τρίωρη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, και παρά τις δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για οικονομική ενίσχυση. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΔΣ της ΚΕΔΕ, που συνεδρίασε το απόγευμα προκειμένου να εξετάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, αποφάσισε να περιμένει την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης, την Πέμπτη, προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο αντίδρασης της Αυτοδιοίκησης.

Κόσμος

  • Σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των ανταρτών στη Δαμασκό και το Χαλέπι προχώρησε την Τετάρτη ο συριακός στρατός κάνοντας χρήση πολεμικών αεροσκαφών και πυροβολικού με αποτέλεσμα, για άλλη μία ημέρα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι και μαχητές. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ έστρεψε τα πυρά του κατά της πρώην συμμάχου Τουρκίας λέγοντας ότι «πυροδοτεί τη συνέχιση της βίας στο εσωτερικό της Συρίας» και για το λόγο αυτό φέρει άμεση ευθύνη.
  • Ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι ακολουθεί τα βήματα του Τόνι Μπλερ και του Μπιλ Κλίντον καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα, ο «συνταξιούχος» πλέον πολιτικός έχει ήδη δεχτεί προτάσεις για να ακολουθήσει καριέρα «εισηγητή συνεδρίων». Δημοσίευμα της Canard Enchaîné θέλει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley να του έχει προτείνει αμοιβή 250.000 ευρώ ανά ομιλία η οποία δεν θα ξεπερνά τα 45 λεπτά.
  • Στην Τεχεράνη βρίσκεται –για πρώτη φορά– ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων και να συναντηθεί με Ιρανούς ηγέτες. Ο Μπαν προέτρεψε τον πρόεδρο της χώρας Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ και τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να αναλάβουν συγκεκριμένα βήματα για να αποδείξουν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας τους είναι ειρηνικό. «Πυρά» και για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.
  • Φούντωσε η φημολογία στην Τουρκία γύρω από την κατάσταση υγείας του προέδορυ Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από το ταξίδι του στην Κιργιζία. Με τον τίτλο «Τον δηλητηρίασαν;» η τουρκική εφημερίδα Yurt αφήνει υπονοούμενα, ενώ το προεδρικό μέγαρο διέψευσε το δημοσίευμα.
  • Το βιβλίο του πρώην πεζοναύτη ο οποίος ήταν παρών στην επιχείρηση για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν έχει αντιφάσεις με την επίσημη εκδοχή για τα ακριβή περιστατικά του θανάτου του αρχηγού της Αλ Κάιντα, όπως αναφέρει το Associated Press το οποίο εξασφάλισε αντίγραφο πριν την κυκλοφορία του έργου στις 4 Σεπτεμβρίου. Αντιφάσεις εντοπίζονται κυρίως στο πώς πέθανε ο Μπιν Λάντεν.

Οικονομία

  • Ο τραπεζικός όμιλος Citigroup πρόκειται να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 590 εκατ. δολαρίων προκειμένου να δοθεί συναινετικά τέλος στην συλλογική αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον της πρώην μέτοχοί της, κατηγορώντας την τράπεζα πως τους είχε διοχετεύσει ψευδείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.
  • Οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αποσαφηνιστούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Έντονη κόντρα ξέσπασε σχετικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο οποίο ο υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν δίνεται άλλη παράταση για τη δημοσίευση αποτελεσμάτων 2011, ενώ το χαρακτήρισε και μη βιώσιμο, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της Αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε σχέδιο ξεπουλήματος του ΤΤ στα πρότυπα της ΑΤΕ.
  • Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών νέα πολύωρη σύσκεψη για τις εκκρεμότητες αλλά και τα «σημεία τριβής» των προωθούμενων μέτρων, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Στη σύσκεψη δεν λήφθηκαν τελικές αποφάσεις. Το πρωί της Πέμπτης θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων και θα ακολουθήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των εκκρεμών μέτρων ύψους 4,6 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Κάνοντας έκπληκτικό παιχνίδι μέχρι το 30' η Ρέαλ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς (3-2 ο πρώτος αγώνας στο Καμπ Νου) του ισπανικού Σούπερ Καπ και έκανε δικό της τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, πανηγυρίζοντας με τους οπαδούς της στο «Μπερναμπέου». Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε το 2-0 στο 19' και κέρδισε την αποβολή του Αντριάνο στο 28' αλλάζοντας τις ισσοροπίες του αγώνα. Το σκορ είχε ανοίξει από το 11' ο Ιγκουαΐν, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 80' είχε και δοκάρι. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 2-1 με εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 45' και παρά το γεγονός ότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μία ώρα αγώνα, κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι και διεκδίκησε το τρόπαιο μέχρι και το 90'.
  • Η Γκλάντμπαχ έφτασε μια ανάσα από το «θαύμα», αλλά τελικά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να περάσει στους ομίλους του Champions League αφήνοντας εκτός την Ντινάμο Κιέβου. Οι Γερμανοί νίκησαν με 2-1 στο Κίεβο, προηγήθηκαν μάλιστα και με 2-0, αλλά χρειάζονταν ένα ακόμη γκολ για την παράταση. Με τον δικό μας Παντελή Καπετάνο να χρίζεται σκόρερ και να διαμορφώνει το τελικό 1-0 από το 20', η Κλουζ επικράτησε (και) εντός έδρας της Βασιλείας και πέρασε στους ομίλους.
  • Σε «πυρετό» διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο Ολυμπιακός που προσπαθεί να κλείσει τη μεταγραφή του Στίβεν Ενζοζί, αφού η περίπτωση της απόκτησης του Κουαρέσμα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Στον Πειραιά επιβεβαιώνουν ότι ο αμυντικός χαφ της Μπλάκμπερν αποτελεί έναν παίκτη που τους έχει απασχολήσει. «Ακόμα όμως δεν έχουμε κλείσει κανέναν...», υποστηρίζουν από την ΠΑΕ. Τραυματίστηκε ο Κοντρέρας. Ζαρντίμ, Φουστέρ και Αμπντούν μιλούν για την κλήρωση της Πέμπτης στους ομίλους του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου