Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τελείωσε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

 Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2012
Στην κατάσταση που βρίσκετε η Ελλάδα αναφέρθηκε ο Mitt Romney.

Στη φωτογραφία ο κυβερνήτης τότε 2003-2007 Mitt Romney και η αντικυβερνήτης Kerry Healey

Τον ηθοποιό Κλιν Ίστγουντ επιστράτευσε το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα χθες το βράδυ την τελευταία βραδυά του Συνεδρίου του κόμματος που έγινε στην Τάμπα της Φλώριδας. Ο Κλιν Ίστγουντ ήταν η έκπληξη για πολλούς της βραδιάς αλλά το μυστικό είχε διερεύσει από ενωρίς. Από τα πολλά που είπε ο Αμερικάνος ηθοποιός και παραγωγός ήταν το “δεν πρέπει να έχουμε δικηγόρο για Πρόεδρο γιατί οι δικηγόροι μαλώνουν μεταξύ τους και όλο αναβάλλουν τις υποθέσεις. Χρειαζόμαστε επιχειρηματία”.
Τον Ίστγουντ διαδέχθηκε στο βήμα ο ομοσπονδιακός Γερουσιαστής της κοινοπολιτείας της Φλώριδας τον Κουβανέζικης καταγωγής Μάρκο Ρούμπιο ο οποίος παρουσίασε τον νικητή του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος και υποψήφιο για την προεδρεία των ΗΠΑ Μιττ Ρόμνεϊ.
Πριν είχαν μιλήσει πολλοί που με τον Α ή το Β τρόπο με τον Μιττ Ρόμνεϊ (Mitt Romney). Από την αντικυβερνήτη της Μασσαχουσέτης Κέρι Χίηλι (Kerry Healey) μέχρι ολυμπιονίκες που γνώρισαν τον Μιττ Ρόμνεϊ όταν ήταν υπεύθυνος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν το 2002 στο Salt Lake City της κοινοπολιτείας Utah. Ακόμα, συνεργάτες από εταιρείες που ήταν Πρόεδρος ο Ρόμνεϊ.
Ο Ρόμνεϊ αφού αποδέχτηκε την ετυμηγορία των αντιπροσώπων μίλησε για την δική του επιλογή να πάρει για αντιπρόεδρο τον ομοσπονδιακό βουλευτή Πωλ Ράϊαν ως αντιπρόεδρο στην υποψηφιότητα τους για το Λευκό Οίκο. Μίλησε για την κατάσταση της οικονομίας και ότι ο αμερικάνικος λαός ψήφισε πριν τέσσερα χρόνια για μία αλλαγή που δεν ήρθε. Μίλησε για την οικογένειά του που προέρχεται από το Μεξικό και για τον πατέρα του που από μαραγκός έγινε κυβερνήτης της κοινοπολιτείας του Μίτσιγκαν και διευθυντής σε αυτοκινητοβιομηχανία. Στην ομιλία του ο Ρόμνεϊ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι στην πορεία του είχε συνεργάτες άνδρες και γυναίκες. (Ο λόγος που έδωσε έμφαση στις γυναίκες είναι γιατί η ψήφος των γυναικών των ΗΠΑ παίζουν μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου). Staples, Sports Authority, Steele Producers, Dunkin Donuts κ.α. Μίλησε ότι “η Αμερική χρειάζεται δουλειές γιατί ο ένας στους 6 Αμερικάνους ζούνε στη φτώχεια. Έχω σχέδιο να δημιουργήσω 12 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας”.
Στην ομιλία του είπε ακόμα “δεν θα εξαφανιστούν τα κεφάλαια και ο προϋπολογισμός όπως στην Ελλάδα”. “Ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα χαμηλώσει το υψόμετρο των ωκεανών, η δική μου υπόσχεση είναι ότι θα εργαστώ για εσάς και την οικογένειά σας”. “Θέλουμε την Αμερική να δανείζετε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από την Κίνα;”. Ρώτησε τους συνέδρους οι οποίοι φώναξαν όχι.
Στο τέλος της ομιλίας του ανέβηκε στο βήμα και ο Πωλ Ράϊαν και μετά ήρθαν και οι σύζυγοι των ενώ ακολούθησαν οι οικογένειές των.
Την άλλη εβδομάδα γίνετε το Συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος για το οποίο θα σας κρατήσουμε ενήμερους.


Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου