Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Δύσκολη η σεζόν που ξεκινά για τις αερομεταφορές

Δύσκολη η σεζόν που ξεκινά για τις αερομεταφορέςΜειώνουν και καταργούν πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες


Σε μειώσεις και αναστολές πτήσεων θα προχωρήσουν οι περισσότερες αερογραμμές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, καθώς η κρίση στην Ελλάδα, η υψηλή αξία των καυσίμων και η διάχυτη ανασφάλεια για την οικονομία της ευρωζώνης στρέφει τις εταιρείες προς πιο συντηρητικές επιλογές.
Η πρώτη εικόνα του χειμερινών πτητικών προγραμμάτων, που έχουν «φορτωθεί» στα συστήματα κρατήσεων, δείχνουν ελαττωμένες συχνότητες προς την Αθήνα, από την οποία, παράλληλα, έχουν ήδη σχεδιάσει την αποχώρησή τους μία σειρά από εταιρείες. Στο μεταξύ, «λαβωμένη» θα μπει στο χειμώνα και η Θεσσαλονίκη, η οποία θα αποκοπεί από σημαντικούς, παραδοσιακούς προορισμούς.
Σύμφωνα με το διεθνές αεροπορικό παρατηρητήριο Airlineroute για τη χειμερινή σεζόν, που ξεκινά στις 28 Οκτωβρίου, καταγράφονται οι εξής τάσεις:
- H AIR FRANCE μειώνει από τέσσερις σε δύο τις ημερήσιες συχνότητες στο δρομολόγιο Παρίσι - Αθήνα, ενώ διατηρεί δύο πτήσεις ανά εβδομάδα από και προς Μασσαλία (4 το 2011) και Νίκαια (3 το 2011).
- Η KLM, η οποία ήδη έχει μειώσει και τις θερινές της πτήσεις από δύο σε μία ημερησίως, θα διατηρήσει μία συχνότητα στο δρομολόγιο Αθήνα - Αμστερνταμ ανά ημέρα.
- Η θυγατρική της, low cost, TRANSAVIA θα μειώσει σε τρεις ανά εβδομάδα (από τέσσερις πέρυσι τον χειμώνα) τις πτήσεις Αθήνα - Αμστερνταμ.
- Η LUFTHANSA μειώνει σε δύο ανά ημέρα (από τρεις πέρυσι) τις πτήσεις από Αθήνα προς Φραγκφούρτη, ενώ ελαττώνει σε 14 από 19 ανά εβδομάδα τις συχνότητες Αθηνών - Μονάχου.
- Η SWISS μειώνει τις συχνότητες στο δρομολόγιο Αθήνα - Γενεύη από δύο σε μία ανά ημέρα και τις πτήσεις προς Ζυρίχη σε 16 ανά εβδομάδα (από 21 πέρυσι).
- Η LOT μειώνει σε τρεις τις πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Βαρσοβία από πέντε που εκτελούσε την περυσινή σεζόν.

Αυξομειώσεις και από την AEGEAN AIRLINES
Σε σύγκριση με περυσινή χειμερινή σεζόν, η AEGEAN μειώνει τις συνδέσεις από Αθήνα προς:
- Βαρκελώνη σε 3 αντί 5
- Βιέννη σε 4 αντί 5
- Μιλάνο σε 8 αντί 10
- Παρίσι σε 12 από 14
- Ρώμη σε 9 αντί 10.

Παράλληλα, η εταιρεία τον Νοέμβριο θα αναστείλει τη σύνδεση με τη Μαδρίτη, ενώ νωρίτερα θα σταματήσει και τη σύνδεση με την Βουδαπέστη, την οποία θα ξεκινήσει εκ νέου για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Αντίθετα, θα αυξήσει τις πτήσεις από Αθήνα προς Μόσχα σε κατά μέσον όρο τρεις ανά εβδομάδα, ενώ θα διατηρηθούν σε περίπου ίδιες συχνότητες τα νέα δρομολόγια προς Πράγα (θα διπλασιαστούν μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου) και Τιφλίδα.
Επίσης, η AEGEAN θα εγκαινιάσει τον Οκτώβριο τη σύνδεση της Αθήνας και με το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Ετσι, θα μοιράσει τις πτήσεις της από και προς τη βρετανική πρωτεύουσα μεταξύ του Χίθροου και του Γκάτγουικ, οι οποίες συνολικά θα φθάσουν τις 11 και 7 ανά εβδομάδα αντίστοιχα.

Σταματούν το χειμώνα πολλά δρομολόγια
Αυτές οι μεταβολές έρχονται να προστεθούν στις προγραμματισμένες από 29ης Οκτωβρίου 2012 αναστολές πτήσεων από και προς Αθήνα. Αυτές είναι:
- Οι BRUSSELS AIRLINES θα σταματήσουν την σύνδεση της Αθήνας με τις Βρυξέλλες. Σημειωτέον ότι το 2011 η εταιρεία είχε διπλασιάσει σε δύο ανά ημέρα τις πτήσεις τις στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Το πτητικό έργο, πάντως, θα περάσει μέσω πτήσεων κοινού κωδικού εξ ολοκλήρου στην Aegean Airlines, η οποία ήδη επιχειρεί στο συγκεκριμένο προορισμό.
- Η πορτογαλική TAP, που ξεκίνησε τη σύνδεση Λισαβόνας - Αθήνας τον Ιούνιο του 2011, σταματά το δρομολόγιο τον Οκτώβριο. Σημειωτέον ότι οι μεν δύο προορισμοί τελούν σε ύφεση, η δε εταιρία βαίνει προς αποκρατικοποίηση.
- Η LUFTHANSA θα αναστείλει τις πτήσεις Αθήνας - Ντύσελντορφ, προς όφελος της Aegean, η οποία θα μείνει μόνη στην εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου προορισμού.
- Η DELTA σταματά τη σύνδεση με τη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο και παραπέμπει τους ταξιδιώτες στην AIR FRANCE και την ALITALIA για πτήσεις μέσω ανταποκρίσεων.
- Η SINGAPORE αποχωρεί τον Οκτώβριο από την Αθήνα λόγω των χαμηλών επιδόσεων των δρομολογίων και παραπέμπει τους ταξιδιώτες στις LUFTHANSA και TURKISH AIRLINES για πτήσεις με ανταπόκριση.
Σημειωτέον ότι έχουν ήδη σταματήσει τα δρομολόγια Αθήνα - Μπάνγκόκ της THAI AIRWAYS και Αθήνα - Μπαχρέιν της GULF AIR, ενώ η σύνδεση της Ελληνικής πρωτεύουσας με το Λονδίνο από την CYPRUS AIRWAYS, που είχε ανακοινωθεί, τελικώς δεν θα λειτουργήσει.
Δύσκολο χειμώνα θα περάσει και η Θεσσαλονίκη, αφού και εκεί προγραμματίζονται αποχωρήσεις αερογραμμών για την θερινή σεζόν. Ειδικότερα, η SWISS θα σταματήσει την σύνδεση της πόλης με τη Ζυρίχη, που αποτελεί κόμβο καθοριστικής σημασίας για ανταποκρίσεις με άλλες πόλεις της Ευρώπης.
Ακόμη, η ALITALIA θα αναστείλει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Ρώμη για τη χειμερινή περίοδο και θα την εκκινήσει εκ νέου τον Μάρτιο. Επίσης, η BRITISH AIRWAYS διακόπτει τα δρομολόγια από και προς Λονδίνο, ενώ και η AUSTRIAN AIRLINES μειώνει τις πτήσεις προς Βιέννη σε τρεις ανά εβδομάδα.
Στο μεταξύ, ένα Airbus 320 της OLYMPIC AIR, το οποίο η εταιρία διέθετε μέσω leasing, επέστρεψε στον εκμισθωτή του, και δόθηκε προς εκμετάλλευση στην πολωνική BINGO AIRWAYS.

Ως το τέλος του 2012 νομοσχέδιο για τα αεροδρόμια
«Ο τουρισμός είναι ένα βασικό όπλο της Ελλάδας και πρέπει να τον προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης έπειτα από τη συνάντησή του με το προεδρείο του Σύνδεσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και αναφέρθηκε στην ανάγκη για «ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο στις αεροπορικές μεταφορές, για να γίνει η χώρα πιο ελκυστική».
«Ηδη γίνονται δύο χωριστές προσπάθειες. Μια προσπάθεια στο επίπεδο των αερομεταφορών και των περιφερειακών αεροδρομίων, για να κάνουμε την χώρα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Να δούμε ξανά την πολιτική τελών για παράδειγμα, να προχωρήσουμε την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων» σημείωσε.

«Για τα περιφερειακά αεροδρόμια αρμόδιο είναι το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά το Υπουργείο πρέπει να ετοιμάσει το ρυθμιστικό πλαίσιο, να εξαλείψει όλα τα ρυθμιστικά εμπόδια προκειμένου να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια. Έχουμε ορίσει ειδικό συντονιστή που ασχολείται με αυτό το θέμα, για να προσαρμοστούμε με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Έχουμε πει ότι μέσα σε τέσσερις μήνες θα παρουσιάσουμε το σχετικό νομοσχέδιο, για να τρέξει στη συνέχεια χωρίς εμπόδια η προσπάθεια του ταμείου» κατέληξε ο υπουργός. 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου