Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2012

  • Εβδομάδα έντονης κομματικής δραστηριότητας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ, με τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων να βρίσκονται στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των υπεύθυνων για την Περιφερειακή Ανασύσταση. Το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, τη δε επομένη, Τετάρτη 29 Αυγούστου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.
  • Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους της να προσέχουν τα λεγόμενά τους για την ελληνική κρίση, μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Καθένας θα πρέπει να ζυγίζει τα λόγια του» τόνισε σε συνέντευξή της στο ARD, αναφερόμενη σε δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με τη Μέρκελ ότι «τοξικές δηλώσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν, από όπου και αν προέρχονται».
  • Η Δευτέρα θα είναι για πολλές περιοχές, κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, η πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για εκδήλωση πυρκαγιάς, καθώς προβλέπεται «ακραίος κίνδυνος», της ανώτατης κατηγορίας 5, στο σχετικό χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας, η κατάσταση δεν αναμένεται αισθητά καλύτερη, αφού προειδοποίηση είναι για «πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς», κατηγορίας 4.
  • Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής 24χρονος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ράχη Καρδαμύλων Χίου. Ο συλληφθείς, που κατηγορείται για εμπρησμό αγροτοδασικής έκτασης κατ' εξακολούθηση, κατά την απολογία του ομολόγησε 14 ακόμη πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της Χίου. Εξάλλου, στη Ζάκυνθο συνελήφθη ένας 61χρονος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου. Οι έρευνες, τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στη Χίο, συνεχίζονται.
  • Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει αργά το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ Αρκίτσας και Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα. Μετά από ολονύχτιες προσπάθειες, το μέτωπο περιορίστηκε και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μυρσινοχώρι Μεσσηνίας, όπως και στη Βισαλτία Σερρών.

Κόσμος

  • Το βρετανικό Κοινοβούλιο ενδέχεται να κλείσει έως πέντε χρόνια για επισκευές, αναφέρουν σχέδια που συζητούν Βρετανοί βουλευτές. Οι συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου θα γίνονται σε αίθουσα-ρέπλικα ή σε κέντρο συνεδριάσεων. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν το 2015. Τον Ιανουάριο το BBC μετέδωσε ότι ρωγμές είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε κτίρια του παλατιού και ότι το Μπιγκ Μπεν είχε αρχίσει να γέρνει.
  • Η μαζική δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με την Αντιπολίτευση, δείχνει καθαρά ότι ο εμφύλιος στη Συρία συνεχίζεται ανεξέλεγκτος. Καμία δύναμη στο εσωτερικό ή το εξωτερικό δεν μοιάζει να είναι σε θέση να κάνει κάτι για να τερματιστεί η τραγωδία.
  • Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αποφάσισε την αναβολή του συνεδρίου του για μία ημέρα, εξαιτίας της έλευσης της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ στη Φλόριντα. Το συνέδριο επρόκειτο να επιβεβαιώσει την υποψηφιότητα του Μιτ Ρόμνεϊ για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Μεγάλες ζημιές προκάλεσε στην Αϊτή η τροπική καταιγίδα.
  • Ο Ρούπερτ Μέρντοχ κάλεσε τους επικριτές του πρίγκιπα Χάρι να τον αφήσουν «ήσυχο» στον απόηχο του σκανδάλου με την δημοσίευση φωτογραφιών που εμφανίζουν γυμνό τον νεαρό γαλαζοαίματο. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Sun, η εφημερίδα που ανήκει στον όμιλό του, ήταν η πρώτη βρετανική εφημερίδα που δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της βασιλικής οικογένειας να μη δημοσιευτούν οι επίμαχες φωτογραφίες.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.

Οικονομία

  • Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μίας δυναμικής παρέμβασης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις αγορές ομολόγων επανέλαβε ο πρόεδρος της Bundesbank Γιενς Βάιντμαν, λέγοντας ότι παρόμοια σχέδια ενέχουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν... εθισμό στις κυβερνήσεις.Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έχει στηρίξει την πρόθεση του Μάριο Ντράγκι να κάνει «τα πάντα για το ευρώ», εξέφρασε επίσης τη στήριξή της στον πρώην σύμβουλό της, Βάιντμαν, για τα όσα προειδοποίησε.
  • Υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να τηρηθούν από τους Έλληνες τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ και να δοθεί περισσότερος χρόνος -«δύο με τρία χρόνια»- για την αποπληρωμή εκτιμά σε συνέντευξη του ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, παίρνοντας ανοιχτά θέση υπέρ της παράτασης αποπληρωμής. Την ίδια ώρα πάντως, την αντίθεση τους εξέφρασαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και η ομόλογος του της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, με την τελευταία να διαχωρίζει τη θέση της από τον καγκελάριο της χώρας της. «Όχι» και από τον Φίλιπ Ρέσλερ.
  • Η ανάγκη να αυξηθούν τα έσοδα οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε νέες σκέψεις για ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μελετάται σχέδιο να καταγραφούν όλες οι λιμνάζουσες υποθέσεις και να διευθετηθούν με ευνοϊκούς όρους. Παράλληλα, στη φορολογική διοίκηση θα δημιουργηθούν «ηλεκτρονικές γέφυρες» επικοινωνίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το ΣΔΟΕ.

Αθλητισμός

  • Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός τρόμαξε στην έδρα της «νεοφώτιστης» Βέροιας, από όπου έφυγε τελικά νικητής με 2-1. Για γκολ που ακυρώθηκε διαμαρτύρεται η Βέροια. Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού και ο Ατρόμητος πέρασε με ευκολία από την Κέρκυρα με 2-0. Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Κρήτης, όπου ΟΦΗ και Ξάνθη έμειναν στο 0-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου