Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Επαναφορά του κανόνα του χρυσού ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί

ΗΠΑ: Επαναφορά του κανόνα του χρυσού ζητούν οι ΡεπουμπλικανοίΠροτείνουν την αποκατάσταση της σύνδεσής του με το δολάριο

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα φέρεται ότι προτείνει να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί να αποκατασταθεί η σύνδεση του δολαρίου με τον χρυσό, η οποία καταργήθηκε το 1971, όπως αναφέρουν οι «Financial Times».

Το προσχέδιο της πολιτικής πλατφόρμας, την οποία θα κληθεί να υιοθετήσει το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στην Τάμπα της Φλόριντα, κάνει λόγο και για τη συμμετοχή του Κογκρέσου στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.
Η Μάρσα Μπλάκμπερν, βουλευτίς των Ρεπουμπλικανών και συμπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος το οποίο καταρτίζει το πολιτικό του πρόγραμμα, δήλωσε στους FT ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του υποψήφιου Ρον Πολ που ζητούσε να επανέλθει η σύνδεση. «Υιοθετούνται οι προτάσεις [για την επιτροπή] γιατί έχουμε συμφωνήσει σε αυτά», σημειώνει.
Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στην Εθνική Διάσκεψη δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει, ερωτηθείς από το Reuters, αυτές τις πληροφορίες.
Το 1981 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε συστήσει μια «Επιτροπή για τον Χρυσό», μια δεκαετία αφ' ότου ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον κατήργησε, μεσούσης της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης, τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο, για την ποσότητα των δολαρίων που κυκλοφορούν όφειλε να υπάρχει στη Fed μια καθορισμένη ανάλογη ποσότητα χρυσού.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου