Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συλλήψεις φοιτητών στο Μόντρεαλ – διαμαρτύρονταν για αύξηση διδάκτρων

Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2012
Σε συλλήψεις προέβη η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών, η οποία επενέβη σήμερα το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στον Καναδά, για να διαλύσει διαδήλωση πολλών δεκάδων φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την αύξηση των διδάκτρων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Περίπου 100 αστυνομικοί, με κράνη, ασπίδες, ρόπαλα και δακρυγόνα, εγκλώβισαν τους διαδηλωτές μεταξύ του 3ου και του 4ου ορόφου πανεπιστημιακού κτιρίου και τους οδήγησαν στην έξοδο, χωρίς να προκληθεί κάποιο περιστατικό.
Η αστυνομία συνέλαβε 5 διαδηλωτές, ενώ νωρίτερα σήμερα είχε συλλάβει 11 διαδηλωτές έπειτα από διενέξεις, οι οποίες προκαλούσαν προβλήματα στη διεξαγωγή των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την αύξηση των διδάκτρων.
Από τους 11 που συνελήφθησαν το πρωί, οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι πέντε θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για πράξεις βίας κατά των ανδρών της ασφάλειας, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μόντρεαλ στον λογαριασμό της στο Twitter.
Οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν έπειτα από αίτημα του πανεπιστημίου.
Παράλληλα κανένα περιστατικό δεν αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, όπου επίσης γίνονται διαμαρτυρίες για την αύξηση των διδάκτρων, οι οποίες πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερο από έξι μήνες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου