Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Αυγούστου, 2012

  • Με ανεβασμένο ηθικό, από το κλίμα που συνάντησε στο Βερολίνο, αναχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία για το Παρίσι, όπου το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Εν όψει της συνάντησης στο Παρίσι, ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κυβερνητικούς εταίρους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ, εν όψει της επίσκεψης πρωθυπουργού.
  • Στο Σύνταγμα κατέληξε πορεία που πραγματοποίησαν μέλη κυρίως πακιστανικών κοινοτήτων που ζουν στη χώρα μας, μετά το συλλαλητήριο που έγινε στην Ομόνοια με αφορμή, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του, την «καταγγελία περιστατικών ρατσιστικής και αστυνομικής βίας».
  • Τους εκπαιδευτικούς καλεί το υπουργείο Παιδείας για να υποβάλουν αίτηση διορισμού για το σχολικό έτος 2012-2013 από την Δευτέρα 27 Αυγούστου και ως τις 29 του μήνα σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει της συνάντησης που θα έχει το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
  • Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποιήθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, διερευνάται μεγάλος αριθμός καταγγελιών, που αφορούν στην εξαπάτηση ιδιοκτητών καταστημάτων, στα οποία πωλούνται κάρτες κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe», που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Κόσμος

  • Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της οργάνωσης παράνομης διαδήλωσης, όμως κινδυνεύει ακόμη να καταδικαστεί σε φυλάκιση γιατί φέρεται να δάγκωσε έναν αστυνομικό στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την υπόθεση του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot.
  • Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν έξω από το εμβληματικό Empire State Building στην καρδιά της Νέας Υόρκης όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας μία γυναίκα, πρώην συνάδελφο, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών και τραυματίζοντας άλλα εννέα. Ο δράστης ονομαζόταν Τζέφρι Τζόνσον, 53 ετών, και ήταν απολυμένος σχεδιαστής από επιχείρηση που βρισκόταν απέναντι από το Empire State. Δεν φαίνεται να είχε ποινικό μητρώο.
  • Την αποκάλυψη ότι είναι έγκυος στο παιδί του Σίβιο Μπερλκουσκόνι κάνει στην ιταλική εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano η Γερμανίδα σόουγκερλ και ηθοποιός Σαμπίνα Μπέγκαν. «Είμαι έγκυος και συνευρέθηκα μόνο με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι», δήλωσε. Ο 76χρονος Μπερλουσκόνι είχε ήδη δυο παιδιά από τον πρώτο του γάμο και τρία από τον δεύτερο. Διαψεύδει η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Σε ένα μάλλον απροσδόκητο ρόλο αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ... υποδεχόμενη στην καγκελαρία τον Ντόναλντ Ντακ και τους φίλους του, οι οποίοι τις επόμενες οκτώ εβδομάδες θα ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Μίκι Μάους σε όλη τη Γερμανία, αναζητώντας το θησαυρό της κοντέσας της Ταρν και της Τούξους.

Οικονομία

  • Με κέρδη τερμάτισαν την εβδομάδα οι βασικές αγορές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ καθώς οι αγορές περιμένουν τις εξελίξεις στο μέτωπο της ευρωζώνης και στις ΗΠΑ σχετικά με τις κινήσεις της Fed.
  • Τη συνδρομή του Βερολίνου σε θέματα προώθησης ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων, αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, αλλά και στήριξης της ανάπτυξης υποσχέθηκε η Α.Μέρκελ στον Α.Σαμαρά. Δηλώσεις σαν αυτές όπως και το «θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» οδηγούν αναλυτές στην εκτίμηση ότι η Μέρκελ μαλακώνει λίγο τη στάση της έναντι της Ελλάδας. Βεβαίως η προσήλωσή της στην τήρηση των συμφωνηθέντων για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση παραμένει ακέραια, αλλά φαίνεται να αφήνει κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας για παροχή -φυσικά πάντα υπό όρους- ελαφρύνσεων στην Ελλάδα. Οι σχέσεις των δύο χωρών μπαίνουν σε νέα φάση, λέει ικανοποιημένη και ανακουφισμένη η ελληνική κυβέρνηση.
  • Την ενεργοποίηση των μέτρων οικονομικής ανακούφισης για τις πληγείσες επιχειρήσεις της Χίου, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, την οποία κοινοποίησε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τον υφυπουργό Ανάπτυξης καθώς και σε τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου