Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2012

  • Περισσότερα από 50.000 τηλέφωνα τέθηκαν πέρυσι υπό παρακολούθηση από την Αστυνομία και την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας», αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Το 2011 οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων αυξήθηκαν κατά 70% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας στο δίκτυό τους.
  • Την υποβολή αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για το έργο κατασκευής τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αττική, αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίασή της την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
  • Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα θα μεγαλώσει και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπερβεί τα 800 άτομα.
  • Άλλη μία δύσκολη ημέρα για την πυροσβεστική, οι δυνάμεις της οποίας δίνουν μάχη με τις φλόγες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις επτά το απόγευμα στο Νέο Βουτζά Αττικής, σε δασική έκταση. Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών, η φωτιά δεν απείλησε κατοικίες και αργότερα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί της Ρόδου, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη δασική περιοχή μεταξύ του Αγίου Σίλα και της κοιλάδας των Πεταλούδων.
  • Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Υγείας απέναντι στους φαρμακοποιούς, μετά και την απόφασή του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να εξοφλεί κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους, στις περιπτώσεις που οι πιστώσεις διανέμονταν μέσω των φαρμακευτικών συλλόγων.

Κόσμος

  • Με την φυλάκιση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλιας Τιμόσενκο, ασχολήθηκε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη διάρκεια συνεδρίασης, με παρούσα και την κόρη της πρώην πρωθυπουργού, Ευγενία, οι διάδικοι (το ουκρανικό κράτος και οι συνήγοροι της Τιμόσενκο) επιχειρηματολόγησαν για τη νομιμότητα της καταδικαστικής, σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού, απόφασης.
  • Στο σύνηθες πανηγυρικό κλίμα των κομματικών συνεδρίων, με ελπίδες για τη νίκη του Ρόμνεϊ έναντι του προέδρου Ομπάμα αλλά και με την ελαφρά ανησυχία για την πορεία του τυφώνα «Ισαάκ» που πλησιάζει τις ακτές κοντά στη Νέα Ορλεάνη, άρχισε την Τρίτη το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στην Ταμπά της Φλόριντας.
  • Σε τυφώνα κατηγορίας 1 (της χαμηλότερης στην πενταβάθμια κλίμακα) από τροπική καταιγίδα αναβαθμίστηκε την Τρίτη ο «Ισαάκ» ο οποίος πλησιάζει με αργούς ρυθμούς προς τις εκβολές του Μισισιπή –άρα και την περιοχή της Νέας Ορλεάνης– όπου και θα φτάσει αργά την Τρίτη. Σχεδόν επτά χρόνια μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Κατρίνα», η Νέα Ορλεάνη ετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον «Ισαάκ». Η πόλη έχει πλέον νέο σύστημα αντιπλημμυρικών έργων που υπόσχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα μεγάλης έκτασης.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τους κατοίκους του Κόλπου την Τρίτη ότι ενδέχεται να σημειωθούν πλημμύρες από την έλευση του τυφώνα «Ισαάκ» και κάλεσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εάν αυτό τους ζητηθεί από τις Αρχές. «Δεν είναι ώρα να προκαλούμε τη μοίρα» είπε χαρακτηριστικά. Ενισχιυμένος ο «Ισαάκ», αναβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 1 από τροπική καταιγίδα.
  • Δικαστική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ το 2004 άρχισε η εισαγγελία της Ναντέρ στο Παρίσι, στα πλαίσια της μήνυσης κατ' αγνώστων για δολοφονία που είχε καταθέσει προ ημερών η χήρα του Παλαιστίνιου ηγέτη, η Σούχα Αραφάτ. Η μήνυση κατατέθηκε μετά την ανακάλυψη ποσοτήτων πολωνίου-210, μίας ιδιαίτερα τοξικής αλλά και σπάνιας ραδιενεργού ουσίας στα προσωπικά αντικείμενα του πρώην ηγέτη, δεδομένο που αναζωπύρωσε τις εικασίες για πιθανή δηλητηρίαση του Αραφάτ.

Οικονομία

  • Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν την Τρίτη οι αγορές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Πτώση 0,17% είχε ο Dow Jones για να κλείσει στις 13.102,99 μονάδες. Οριακή πτώση 0,01% είχε στο Λονδίνο ο FTSE100 για να κλείσει στις 5,775.71 μονάδες.
  • Η ΤτΕ θα προβεί σε νέα αξιολόγηση φερεγγυότητας του ασφαλιστικού κλάδου με βάση τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου 2012 και σε περίπτωση οικονομικών δυσχερειών, όπως π.χ. παραβίαση των απαιτήσεων για κεφαλαιακή κάλυψη, οι εποπτικές αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους αυξημένο αριθμό μέτρων δηλαδή νέα καθεστώτα χρηματοδότησης, σχέδιο ανάκαμψης και παρατεταμένη περίοδος ανάκαμψης.
  • Η δυνατότητα διαχωρισμού του ειδικού τέλους ακινήτων από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, και τη μεταφορά της υποχρέωσης αυτής στην εφορία, δίνεται στους φορολογούμενους, βάσει διευκρινιστικής εγκυκλίου. Αν ο υπόχρεος δηλώσει αδυναμία καταβολής του χαρατσιού, θα πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον 50 ευρώ προκειμένου να αποκοπεί το τέλος από το λογαριασμό της ΔΕΗ και να γίνει η βεβαίωση του υπόλοιπου ποσού από την εφορία. Στην εγκύκλιο καθορίζεται ακόμη τι θα ισχύει αν ο υπόχρεος δικαιούται απαλλαγής ή μειωμένου συντελεστή ή αλλάξει πάροχο.

Αθλητισμός

  • Έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν οι παίκτες της ΑΕ Λεμεσού, όμως η Αντερλεχτ ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Οι πρωταθλητές Βελγίου επικράτησαν 2-0 στο «Κονστάντ βάντεν Στοκ» των Βρυξελλών και πήραν την πρόκριση ανατρέποντας την ήττα τους 2-1 στη Λευκωσία. Στα πέναλτι προκρίθηκε η Μπράγκα με 5-4 επί της Ουντινέζε σε μία αναμέτρηση που ενδιέφερε άμεσα τον Ολυμπιακό, ο οποίος... ευχόταν πρόκριση των Ιταλών για να ανέβει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων την Παρασκευή.
  • Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα και ο αποκλεισμός να σκόρπισε την απογοήτευση, όμως, ο «ισχυρός» άνδρας της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στην... κόντρα με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός δέχεται μεγάλη επίθεση από την «παράγκα», την οποία οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να κατεδαφίσουν. Φερέιρα: «Υποχρέωση το Europa League». Τζίγγερ και Βγενόπουλος στο ΟΑΚΑ!
  • Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 από τον πρώτο αγώνα, αλλά παίζοντας ένα επιθετικά φλύαρο ποδόσφαιρο και με μηδέν κλασικές ευκαιρίες (0-0) απέναντι στη Μάλαγα δεν ήταν δυνατό να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ουσιαστικά οι «πράσινοι» πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες στο «Λα Ροσαλέδα», αφού στο ΟΑΚΑ ήταν εντελώς ακίνδυνοι και περιορίστηκαν από μόνοι τους στο Europa League, όπου την Παρασκευή θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου