Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

HΠΑ: η τροπική καταιγίδα «Ισαάκ» κατευθύνεται προς Φλόριδα

Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2012
HΠΑ: η τροπική καταιγίδα «Ισαάκ» κατευθύνεται προς ΦλόρινταΧτύπησε την Αϊτή και άλλα νησιά αφήνοντας πίσω της 6 νεκρούς


Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ, που χτύπησε την Αϊτή αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς και έπληξε την ανατολική Κούβα, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους στα παράκτια, κατευθύνεται προς την Φλόριδα.
Στην Κούβα μέχρι στιγμής, δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί πολιτών, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο, όπως σημειώνει το Ρόιτερς, καθώς η κυβέρνηση της Αβάνας σπεύδει στην εκκένωση περιοχών, πριν από το πέρασμα των τροπικών καταιγίδων.
Στη Φλόριδα ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρικ Σκοτ ακύρωσε τη συμμετοχή του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, που θα διεξαχθεί στη Τάμπα, για να επικεντρωθεί στην προετοιμασία της πολιτείας εν αναμονή της τροπικής καταιγίδας που πλησιάζει.
Ο κυβέρνητης της Φλόριντα το Σάββατο κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία, καθώς ο Ισαάκ που απομακρύνεται από την Κούβα με κατεύθυνση τις ακτές των ΗΠΑ αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα πριν από το χτύπημα στις αμερικανικές ακτές
Ο Ισαάκ που τροφοδοτείται από τα ζεστά νερά του κόλπου, έχει προβλεφθεί ότι θα ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 2 με ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το πέρασμά του από τις ακτές της Φλόριντα.
Ως μέτρο προφύλαξης οι αρμόδιοι ήδη έκλεισαν τις υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, στον κόλπο της Φλόριντα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξ αιτίας της τροπικής καταιγίδας για μικρό χρονικό διάστημα, θα υπάρξει μείωση της λειτουργίας κατά 43% στην άντληση πετρελαίου ανοικτής θαλάσσης και κατά 38% της παραγωγής φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Ισαάκ αναμένεται να εξασθενήσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας κάπου μεταξύ της Φλόριντα και των ακτών της Νέας Ορλεάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου