Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στροφή από ΛΑΟΣ, ενόψει του κινδύνου μη εκταμίευσης της 6ης δόσης



Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2011
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παράσχει έγγραφη διαβεβαίωση για την ομαλή υλοποίηση του τρέχοντος και του επόμενου δανειακού προγράμματος στήριξης της Ελλάδας άφησε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντηση που είχε, την Κυριακή, με την τρόικα.
Ο κ. Καρατζαφέρης, που κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε απορρίψει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο παροχής έγγραφων εγγυήσεων, μετέβαλε στάση μπροστά στον κίνδυνο να μην εκταμιευθεί η 6η δόση και, συνεπώς, να υπάρξει αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων του Δημοσίου.
Αργότερα, συνεργάτες του κ. Καρατζαφέρη διευκρίνιζαν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναζητεί εναλλακτική οδό, μη αποκλείοντας ακόμη και τη διατύπωση κειμένου υπό τη μορφή «ανοιχτής επιστολής».
Χθες, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης σχολίασε πως «μεταξύ άσπρου (σ.σ.: υπογραφή) και μαύρου (σ.σ.: μη υπογραφή) υπάρχουν πολλοί χρωματικοί τόνοι. Δεν θα παίξουμε ρωσική ρουλέτα με το μέλλον της Ελλάδας. Εχουμε εμπιστοσύνη ότι και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί διακατέχονται από την ίδια ευθύνη».
Η στάση του κ. Καρατζαφέρη προκάλεσε τη δριμεία αντίδραση στελεχών της Ν.Δ., με τον κ. Κ. Τασούλα να αρνείται ακόμη και τον χαρακτηρισμό «συνεταίρος» για τον ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης απέδωσε (MEGA) την απαίτηση των Eυρωπαίων για έγγραφες δεσμεύσεις στην καταρράκωση της αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος, «ειδικά μετά την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα». «Με βάλανε κι εμένα σε ένα κάδρο», προσέθεσε, εκτιμώντας πως μέσα από τις διαβουλεύσεις του κ. Παπαδήμου θα βρεθεί, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, ένας άλλος τρόπος ικανοποίησης του αιτήματος του Γιούρογκρουπ για υπογραφή εκ μέρους των πολιτικών αρχηγών. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι, μιλώντας προς τα στελέχη της τρόικας, επεσήμανε τον κίνδυνο πολιτικής κυριαρχίας της Αριστεράς. Ή, άλλως, όπως επεσήμανε χθες ο κ. Αϊβαλιώτης, «ο κίνδυνος που υπάρχει είναι –από λάθη τακτικής και υπερεπείγουσες διαδικασίες εκ μέρους της τρόικας– να μετατραπεί η Ελλάδα σε “Κούβα της Μεσογείου”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου