Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπουτσής, η ΕΛΑΣ και το παράπονο του Πάγκαλου

 Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2011

Πληθαίνουν τα ανοιχτά μέτωπα για τον Χρήστο Παπουτσή. Κόντρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Γιατί τον κατηγορεί ο κ. Πάγκαλος. Ανακοίνωση-απάντηση από τον υπουργό.

Οι κόντρες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, καθώς μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, ήρθε η ώρα να συγκρουστεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.
Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στους δρόμους, χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να δεχθεί επίθεση από τον "κάθε τυχόντα".
Επίσης, σκληρή ήταν κριτική του με αφορμή τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς δήλωσε ότι "μπορεί ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει τη ΔΕΗ και να χρειάζονται μέρες για να επέμβει η αστυνομία".
Ο Χρήστος Παπουτσής φανερά ενοχλημένος, από τις δηλώσεις Πάγκαλου εξέδωσε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, κατηγορώντας ουσιαστικά τον κ. Πάγκαλο ότι δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.
"Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Κι όμως συμβαίνει. Και οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν. Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας" αναφέρει ο κ. Παπουτσής και συνεχίζει:
"Επιμένω να ζητώ από την Ελληνική Αστυνομία να επιχειρεί στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Επιμένω να αρνούμαι τη λογική του αστυνομικού κράτους, του αυταρχισμού, της άμεσης χρήσης της κρατικής βίας χωρίς εισαγγελική εντολή".
"Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης" καταλήγει στη δήλωσή του ο Χρήστος Παπουτσής.

Πηγή: News 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου