Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Yπάρχει θανάσιμος κίνδυνος σε μια Ευρώπη που παραπαίει

 Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2011
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011 και 2012.
«Υπάρχει για την Ελλάδα θανάσιμος κίνδυνος σε μια Ευρώπη που παραπαίει». Σε αυτή τη δραματική προειδοποίηση προέβη το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη. «Χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να βγούμε από την κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011 και 2012, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Όπως σημείωσε, για το 2011 και 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα. Πρόσθεσε ακόμη ότι για τα επόμενα χρόνια τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελάχιστα και δεν θα ξεπεράσουν το 1% του ΑΕΠ.
«Η εγκατάλειψη του ευρώ θα ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή για την Ελλάδα» προειδοποιούν στο μεταξύ με βαρυσήμαντο άρθρο τους στην «Κ» ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου Τufts Γιάννης Ιωαννίδης.
Μιλώντας στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Τσαμουργκέλης, ζήτησε ορθολογική διαχείριση και συνετή πολιτική από την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι υπάρχει πολύ λίπος στο δημόσιο.
«Οι στόχοι του Μνημονίου είναι εφικτοί, αρκεί να μην μετακυλιθούν τα βάρη με νέους φόρους και να υπάρξει αξιοποίηση των τραπεζών» δήλωσε.
«Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη, το ουσιώδες ερώτημα δεν θα ήταν αν η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 50% ή 70%, αλλά αν θα κατάφερνε ποτέ να γίνει ένα σύγχρονο κράτος, με ισότιμο ρόλο σε μία Ενωμένη Ευρώπη» επισημαίνουν.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου