Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ωμός εκβιασμός Ε.Ε. για την έκτη δόση

Ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς να υπογράψουν δήλωση προσήλωσης στο μνημόνιο

Μπαράζ πιέσεων στο Σαμαρά

«Ενδεικτική η 19η Φεβρουαρίου» λέει ο Παπαδήμος

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2011
Με ευγένεια και εγκωμιαστικά σχόλια σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο υποδέχθηκαν το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο και αφού του τόνισαν το «ηράκλειο» έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας του θύμισαν για άλλη μια φορά πως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι η υπογραφή και οι γραπτές δεσμεύσεις στην οποία «υποχρεούνται» να προβούν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων αν θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός «συνυπέγραψε» τις απαιτήσεις τους λέγοντας ότι "είναι σημαντικό οι αρχηγοί των κομμάτων να ανταποκριθούν στο αίτημα του eurogroup, της Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Εν τω μεταξύ ο Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν θα γίνει σεβαστή η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε πως πρόκειται για ενδεικτική ημερομηνία και ότι αυτό που συμφωνήθηκε είναι οι εκλογές να προκηρυχθούν όταν η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.
"Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτή (η 19η Φεβρουαρίου) είναι μια ενδεικτική ημερομηνία. Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας το συντομότερο δυνατόν και όταν αυτό γίνει, θα γίνουν εκλογές" δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος.
Όσον αφορά στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στο Λουξεβούργο, σε αυτή ο πρόεδρος του eurogroup εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έγκριση της έκτης δόσης , ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρξει οριστική κατάληξη στο θέμα των υπογραφών μέχρι τη συνεδρίαση του eurogroup στις 29 Νοεμβρίου.
"Θα θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι την άποψη η οποία εκφράζεται από τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας" για την ανάγκη να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις "την συμμερίζονται πλήρως οι κύριοι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
"Θα προεδρεύεσω στη συνάντηση του eurogroup την επόμενη εβδομάδα, στις 29 Νοεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι τότε θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε θετικά. Όπως όλοι γνωρίζετε έχουμε εκφράσει τη άποψη στη συνάντηση του eurogroup, στις 7 Νοεμβρίου, ότι θα δοθεί επιστολή από τον έλληνα Πρωθυπουργό που θα διαβεβαιώνει τυην τήρηση όλων των δεσμεύεσεων και θα επιβεβαιώνει ότι η άποψη αυτή που εκφράζεται από τον Πρωθυπουργό βρίσκει σύμφωνους και τους άλλους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει γραπτώς και κατόπιν θα λάβουμε απόφαση" δήλωσε ο Γιούνκερ.
Από την πλευρά του, ο Λουκάς Παπαδήμος επανέλαβε ότι τα τρία κόμματα τα οποία υποστηρίζουν την κυβέρνησή του, ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ., πρέπει να υπογράψουν μια γραπτή εγγύηση στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας ότι υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης. Πρόσθεσε ότι αναμένει από τους ηγέτες των τριών κομμάτων να κάνουν το καθήκον τους και το ζήτημα να έχει επιλυθεί ως το τέλος αυτού του μήνα.
"Οι εταίροι μας απαιτούν γραπτές δεσμεύσεις. Θέλουν οι πολιτικοί ηγέτες να στείλουν μια επιστολή δέσμευσης για τις πολιτικές οι οποίες θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου