Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2011

  • Βολές κατά της εκτελεστικής εξουσίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος με αφορμή αποφάσεις που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Εφετείο Αθηνών.
  • Σοκ προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.
  • Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή τη ρύθμιση για την πειρατεία και συγκεκριμένα την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία, απάντησε ο κ. Παπουτσής. «Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε πάντοτε να υποστηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύθηκαν στο παρασκήνιο» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
  • «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Ελλάδα θα στηριχθεί στο μεγάλο στρατηγικό της πλεονέκτημα, τον τουρισμό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε τον «δεκάλογο» των προτεραιοτήτων του κόμματός του για τον τουριστικό κλάδο. Στα δέκα σημεία περιλαμβάνεται η ίδρυση αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού και η πλήρης άρση του καμποτάζ.
  • Με έντονες αποδοκιμασίες έγινε δεκτή η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Κόσμος

  • Με την Ευρωζώνη να πιέζεται από όλες τις πλευρές και το κίνδυνο κατάρρευσης το ευρώ περισσότερο ορατό από ποτέ, οι ηγέτες της ΕΕ καλούνται να πάρουν μέτρα που θα ανατρέψουν την δυσμενή κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Μέρκελ και Σαρκοζί εμφανίζονται δε έτοιμοι να προτείνουν αλλαγές-εξπρες στις συνθήκες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δημοσίευμα της Bild επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο αναφέρει ότι οι ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα θα παρουσιάσουν τα σχέδια τους στην σύνοδο κορυφής στις 8-9 Δεκεμβρίου, επιδιώκοντας οι αλλαγές να συμφωνηθούν και να ισχύσουν το ταχύτερο δυνατό.
  • Νέες κυρώσεις ετοιμάζεται να επιβάλλει ο Αραβικός Σύνδεσμος στη Συρία, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τις πιέσεις στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ για να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη χώρα. Ανάμεσα στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν είναι ταξιδιωτική απαγόρευση, «πάγωμα» εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών, καθώς και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων μελών της συριακής κυβέρνησης. Οι κυρώσεις θα συζητηθούν την Κυριακή σε σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.
  • Η κυβέρνηση του Πακιστάν ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκκενώσουν αεροπορική βάση που θεωρείται ότι χρησιμοποιεί η CIA για μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διάστημα 15 ημερών. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επίθεση μαχητικών του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό φυλάκιο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 Πακιστανοί στρατιώτες. Το περιστατικό αυτό κλιμακώνει την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών.
  • Οι αριστεροί αντάρτες FARC πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις ομήρους, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Κολομβίας. Τα θύματα κρατούνταν για πάνω από 10 χρόνια, ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας και δολοφονήθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσής τους.
  • Ο αντιπρόεδρος της Υεμένης εξέδωσε διάταγμα για την προκήρυξη προεδρικών εκλογών στις 21 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του σχεδίου για την μετάβαση της εξουσίας και την αποχώρηση μετά από περισσότερα από 30 χρόνια του προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ.

Οικονομία

  • Τα οικονομικά μέτρα για το 2011 και το 2012 έχουν ήδη νομοθετηθεί και αν είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι δεν θα χρειαστεί να παρθούν νέα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μία υπερπροσπάθεια «για να βγούμε αλώβητοι εμείς και τα παιδιά μας από την κρίση».
  • Την κατακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Πτολεμαΐδα στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ έναντι 1,39 δισ. ευρώ, αποφάσισε την Παρασκευή το ΔΣ της ΔΕΗ.
  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών εγκαινίασε διαδικτυακή υπηρεσία για την παροχή βασικών Στοιχείων Φορολογουμένου για μη φυσικό πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου