Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αρνείται πως συνωμότησε κατά του Στρος-Καν η γαλλική κυβέρνηση

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2011
Η γαλλική κυβέρνηση και ο όμιλος των ξενοδοχείων Sofitel διέψευσαν την Κυριακή ότι ενεπλάκησαν τον περασμένο Μάιο σε «σκευωρία» σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν, όπως υποστηρίζει ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σύμφωνα με τον οποίο στόχος ήταν να αμαυρώσουν το όνομα του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που τότε θεωρείτο φαβορί για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
Ο υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάν, απέρριψε τις εικασίες για «συνωμοσία» εναντίον του Στρος-Καν ο οποίος συνελήφθη στις 14 Μαΐου στη Νέα Υόρκη κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel του Μανχάταν.
Οι κατηγορίες σε βάρος του Στρος-Καν αποσύρθηκαν τον Αύγουστο, όμως η υπόθεση αυτή έδωσε τέλος στις πολιτικές φιλοδοξίες του Σοσιαλιστή πρώην υπουργού.
Σε έρευνά του που δημοσιεύεται στο περιοδικό New York Review of Books ο δημοσιογράφος Έντουαρντ Επστάιν αποκάλυψε λεπτομέρειες από όσα συνέβησαν στις 14 Μαΐου στο ξενοδοχείο, όπως την «εξαφάνιση» ενός τηλεφώνου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δημοσιογράφος είπε ότι κάποιοι θέλησαν να βλάψουν τον Στρος-Καν για να υποσκάψουν την υποψηφιότητά του, χωρίς όμως να κάνει λόγο για «πολιτική» συνωμοσία. Ένας από τους Αμερικανούς δικηγόρους του πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε μια «σκόπιμη επιχείρηση για την πολιτική εξόντωσή του».
Την Κυριακή, το «Club DSK», τον οποίο ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2010 για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Στρος-Καν στις προεδρικές εκλογές, εκτίμησε ότι οι γαλλικές δικαστικές αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν τις «αποκαλύψεις» του Επστάιν οι οποίες «επιβεβαιώνουν την πιθανότητα μιας πολιτικής παγίδας με στόχο να κατασκοπεύσουν, αν όχι να καταστρέψουν επίτηδες τον κυριότερο ανταγωνιστή του αρχηγού του κράτους».
Η κατηγορία αυτή χαρακτηρίζεται «γελοία» και «αβάσιμη": η γαλλική κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα UMP και η αλυσίδα ξενοδοχείων Sofitel παρενέβησαν για να βάλουν ένα τέλος στις «φήμες» και τα ερωτήματα που ανέκυψαν μετά τις αποκαλύψεις του Αμερικανού δημοσιογράφου.
«Θα έλεγα ότι μιλάμε για φαντάσματα. Διάβασα το άρθρο του Επστάιν. Τι λέει; Ότι ο Στρος-Καν έχασε το τηλέφωνό του. Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει συνωμοσία, ας κάνει μήνυση (...) κι ας σταματήσουμε με τις φήμες και τις υποθέσεις», είπε ο Γκεάντ.
Ο δημοσιογράφος έγραψε ότι το πρωί της 14ης Μαΐου μια φίλη του Στρος-Καν τον προειδοποίησε ότι κάποιος υπέκλεπτε τα μηνύματα του κινητού τηλεφώνου του και ότι ένα από αυτά τα μηνύματα έφτασε στο κόμμα UMP. Το τηλέφωνο αυτό χάθηκε και σύμφωνα με τον Επστάιν προφανώς το απενεργοποίησαν στο Sofitel.
Ένα άλλο παράξενο στοιχείο είναι ότι μια από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel κατέγραψε τον τεχνικό διευθυντή του ξενοδοχείου και ένα άλλο άτομο να εκφράζει θορυβωδώς τη χαρά του, επί τρία λεπτά, αμέσως μόλις άκουσε την αφήγηση της Ναφισατού Ντιαλό για την επίθεση που είχε δεχτεί. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι έχει δει το βίντεο αυτό.
Το ξενοδοχείο παραδέχτηκε ότι μπορεί να έχει καταγραφεί μια τέτοια σκηνή, που όμως διάρκεσε μόλις 8 δευτερόλεπτα και επιπλέον οι δύο υπάλληλοί του «διαψεύδουν κατηγορηματικά πως η συνομιλία τους έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Στρος-Καν». Ανέφερε επίσης ότι δεν ενεπλάκη στην υπόθεση κανένας άλλος πελάτης του που να έμενε σε γειτονικό δωμάτιο στο οποίο, σύμφωνα με τον Επστάιν, «πηγαινοερχόταν» η Ντιαλό για αδιευκρίνιστους λόγους.
Από τον Ιούλιο ο όμιλος Accor στον οποίο ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων Sofitel είχε διαψεύσει ότι ενημέρωσε τη γαλλική προεδρία για τη σύλληψη του Στρος-Καν.
Ο ίδιος ο Στρος-Καν εξάλλου, είπε την Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για τα άρθρα του κυρίου Επστάιν».

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου