Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μακεδονία Ξακουστή από το Χορευτικό Όμιλο Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο UNH

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2011

Μία ωραία γιορτή έγινε χθες το βράδυ στο Πανεπιστήμιο της Κοινοπολιτείας του Νιού Χέμσάιρ (University of New Hampshire) όπου ο χορευτικός όμιλος Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο έδωσε μία ωραία παράσταση με 14 χορούς από κάθε γωνιά της Μακεδονίας. Η αίθουσα Stafford στο κέντρο του μεγάλου Πανεπιστημίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από φοιτητές και φοιτήτριες του Ελληνικού Προγράμματος του Πανεπιστημίου ενώ το παρόν έδωσαν και αρκετοί αξιωματούχοι από την Παμακεδονική Ομοσπονδία αλλά και άλλοι.
Το Ελληνικό Πρόγραμμα στο University of New Hampshire είναι υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Νίνας Γκατζούλη (πρώην ύπατη Πρόεδρος της Παμακεδονικής Ένωσης) όπου έχει 4 διαφορετικά τμήματα φοιτητών που σπουδάζουν Ελληνικά αρχίζοντας από την Εισαγωγή στην Ελληνική Γλώσσα. Το ανώτερο τμήμα είναι Ελληνικά για Προχωρημένους. 
Στην αίθουσα ήσαν μερί τους 150 φοιτητές και φοιτήτριες που κρατούσαν σημειώσεις για την παρουσίαση της χορευτικής ομάδας και των 14 διαφορετικών χορών που χόρεψαν σαν πραγματικοί επαγγελματίες οι εθελοντές και εθελόντριες του χορευτικού ομίλου Υιοί και Θυγατέρες του μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κατά τη διάρκεια του ακούσματος του τραγουδιού “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα" η αίθουσα δονήθηκε αφού οι περισσότεροι των παρευρισκομένων τραγουδούσαν.
Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η κυρία Κατερίνα Θανασούλα. 
Στο τέλος της παράστασης μία φοιτήτρια έδωσε εκ μέρους του προγράμματος των Ελληνικών του Πανεπιστημίου αναμνηστικό δώρο στον υπεύθυνο του χορευτικού ενώ ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος δάκρυσε από τη χαρά του γιατί ακόμα μία παρουσίαση του χορευτικού του ομίλου είχε επιτυχία.
Η εκδήλωση ήταν μία ευγενή προσφορά προς τους φοιτητές του University of New Hampshire από το Janetos Fund.
Μετά το πέρας της παράστασης ομάδες φοιτητών με καθηγητές του Πανεπιστημίου έγιναν ένα με το χορευτικό συγκρότημα και χόρεψαν Μακεδονικούς χορούς. Ελληνικά γλυκά που έφεραν οι φοιτητές από τα σπίτια τους προσφέρθηκαν σε όλο το ακροατήριο.
Συγχαρητήρια στο χορευτικό και στον κ. Παπαδόπουλο που επί 40 χρόνια προσφέρει στην Ομογένεια της Αμερικής, του Καναδά, τη Νότια Αμερική και την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο στον αριθμό τηλεφώνου 781-944-2187. Να σημειώσουμε ότι εκτός της παραστάσεις που δίνει το χορευτικό συγκρότημα δίνει και μαθήματα χορού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου