Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2011

  • Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο αποτελεί προτεραιότητα δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, στη διάρκεια περιοδείας του σε σημεία - κλειδιά της περιοχής για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Όπως ανακοίνωσε, σε λίγες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος και ο φράχτης θα έχει ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες.
  • Αισθητά περιορισμένη ήταν φέτος η πολιτική παρουσία κατά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 69ης επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας στο Γοργοπόταμο. Όσοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ή των κομμάτων μετείχαν στις εκδηλώσεις, πάντως, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα συνθήματα ομάδας «Αγανακτισμένων». Ενδεικτικό είναι ότι την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας Καταναλωτή Δημ. Σπυράτος.
  • Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε από τις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής και για περισσότερες από πέντε ώρες το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Εξαιτίας της διακοπής το κτίριο βυθίστηκε στο σκοτάδι με τους αστυνομικούς να δούλευαν υπό το φως των κεριών και με φακούς.
  • Την ανάγκη να προωθηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων και του «πόθεν έσχες» των πολιτικών υπογραμμίζει με άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι η προετοιμασία για την νομοθετική πρωτοβουλία είναι ήδη ολοκληρωμένη από το Μάιο και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα περιθώριο να μην προχωρήσει «άμεσα και αποφασιστικά».
  • Στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ένας 40 χρονος άνδρας που παρέμενε από το μεσημέρι έξω από το κτήριο της Παλαιάς Βουλής και απειλούσε να ανατιναχθεί, ζητώντας να «συλληφθούν οι φοροφυγάδες».

Κόσμος

  • Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Βέλγιο για την προώθηση μέτρων λιτότητας στον προϋπολογισμό του 2012 -συμφωνία η οποία ανοίγει τον δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής παράλυσης 535 ημερών, δηλαδή 17 μηνών. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ελιο ντι Ρούπο υποστήριξε ότι ελπίζει να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση «εντός της εβδομάδας».
  • Ο κεντρώος Γάλλος πολιτικός Ερβέ Μορέν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, εξέλιξη που ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού του Νικολά Σαρκοζί, που διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές του Απριλίου.
  • Στον αντιπολιτευόμενο ηγέτη Μοχάμεντ Μπασίντγα, επικεφαλής συμμαχίας που ηγήθηκε επί μήνες των διαδηλώσεων κατά του Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, δόθηκε την Κυριακή η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης εν όψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου. Την εντολή έδωσε ο αντιπρόεδρος της Υεμένης, στον οποίο μεταβίβασε την εξουσία ο πρόεδρος Σάλεχ
  • Κάλπες στήνονται τη Δευτέρα στην Αίγυπτο για τις πρώτες εκλογές της μετά Μουμπάρακ εποχής, που αποτελούν το πρώτο βήμα εκδημοκρατισμού της χώρας και ουσιαστικά το διακύβευμα της ίδιας της επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου. Όμως, η πρεμιέρα σε ένα εκλογικό χρονοδιάγραμμα που εκτείνεται έως τα μέσα του 2012 έρχεται εν μέσω μίας «δεύτερης επανάστασης», όπως ορισμένοι την αποκαλούν», αυτή τη φορά κατά του στρατού που έχει δεσμευθεί να εγγυηθεί την πολιτική μετάβαση, αλλά για πολλούς Αιγύπτιους στην πραγματικότητα επιδιώκει να αγκιστρωθεί στην εξουσία. Η πλατεία Ταχρίρ παραμένει γεμάτη με διαδηλωτές, ενώ ο στρατός προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει σε «ταραχοποιούς» να υπονομεύσουν τις εκλογές.
  • Η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε την Κυριακή χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στο Γκορλέμπεν κατά της άφιξης ενός φορτίου επεξεργασμένων πυρηνικών αποβλήτων που έφτασε με τρένο από τη Γαλλία.

Οικονομία

  • Την ώρα που η «φωτιά» της κρίσης πλησιάζει απειλητικά την «καρδιά» της Ευρωζώνης, ο οίκος αξιολόγησης Moody's προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο πίεσης στο σύστημα: Με ανακοίνωσή του το πρωί της Δευτέρας προειδοποιεί πως η ραγδαία εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη θέτει υπό αμφισβήτηση τις αξιολογήσεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Απεβίωσε το απόγευμα της Κυριακής, σε ηλικία 54 ετών, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς. Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, από τον περασμένο Μάρτιο. Ο Θωμάς Λαναράς υπηρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ και πρόεδρος της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ΑΕ.
  • Ο κύβος ερρίφθη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για την επιβολή του αυστηρού δημοσιονομικού πλαισίου που οραματίζεται το Βερολίνο για την Ευρωζώνη. Η Γερμανία, από κοινού με τη Γαλλία, είναι απολύτως αποφασισμένες να προωθήσουν το νέο σύμφωνο το συντομότερο δυνατό, ακόμα και με ιδιαίτερα δραστικές μεθόδους. Έτσι, μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που εξετάζονται από το Βερολίνο και το Παρίσι είναι να συνυπογράψουν άμεσα τη συμφωνία με 8 έως 10 μέλη της Ευρωζώνης, απειλώντας ουσιαστικά να αφήσουν τους υπόλοιπους που αμφιταλατεύονται βορά στις ορέξεις των αγορών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου