Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2011

  • Πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, τόνισαν με έμφαση ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να κάνει το χρέος του και να υπογράψει τη δέσμευσή του για εφαρμογή της δανειακής σύμβασης ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση της έκτης δόσης».
  • Χαρακτηριστικά πολιτικής εκστρατείας με στόχο την επίτευξη εκλογικής συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κινημάτων, δυνάμεων της οικολογίας αλλά και δυνάμεων που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ, προσέδωσε στην πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.
  • Πάγωσε το αίμα των μαθητών σε μια τάξη του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στην Ζάκυνθο, όταν ένας συμμαθητής τους έβγαλε πιστόλι και άρχισε να απειλεί την καθηγήτρια και τους ίδιους.
  • Με οριακή πλειοψηφία (68 ψήφοι κατά, έναντι 67 υπέρ και 6 «παρών») απορρίφθηκε, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή Χανίων, προσκείμενου στη Δημοκρατική Συμμαχία, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
  • Τις ενστάσεις του για το θέμα της εφεδρείας σε ό,τι αφορά τα μέσα μεταφοράς εξέφρασε ο υπουργός Μάκης Βορίδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια ρύθμιση- παρέμβαση στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, αλλά πάντα εντός του πλαισίου του νόμου, για να επιλυθούν λειτουργικά προβλήματα που ανακύπτουν. Εξαίρεση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς από την εφεδρεία ζήτησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

Κόσμος

  • Στους 26 ανέρχονται οι νεκροί από τη βίαιη στρατιωτική καταστολή που εξαπέλυσαν και την Τρίτη οι πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ δυνάμεις εναντίον των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και τέσσερα παιδιά, αφού οι συριακές δυνάμεις επιτέθηκαν και εναντίον σχολείου. Η συνεχιζόμενη βία στη χώρα οδήγησε την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να υιοθετήσει -με ευρεία πλειοψηφία- ψήφισμα με το οποίο καταδικάζονται η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων και οι διώξεις σε βάρος διαδηλωτών από το συριακό καθεστώς.
  • Τα ναρκοπέδια αυξήθηκαν πέρυσι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά από το 2004, παρά την αύξηση στην εξουδετέρωση ναρκών, σύμφωνα με ειδική διεθνή έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετές χώρες τοποθέτησαν νάρκες μέσα στη χρονιά σε χώρες όπως η Συρία, η Λιβύη και το Ισραήλ.
  • Χιλιάδες Αιγύπτιοι πολίτες παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, παρά την υπόσχεση του στρατού ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και οι προεδρικές στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Περισσότερα από 30 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων αστυνομικών-διαδηλωτών. Τρεις Αμερικανοί φοιτητές συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι πετούσαν βόμβες μολότοφ στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
  • «Νιώθω απαίσια» για τον ψεκασμό με σπρέι πιπεριού από άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας κατά φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία, είπε η ελληνικής καταγωγής πρύτανης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις, Λίντα Κατέχη, αλλά δεν προχωρά σε παραίτηση, παρά το ότι είναι και αίτημα πολλών φοιτητών.
  • Στη Βρετανία για τριήμερη επίσκεψη βρίσκεται από την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη χώρα το 2008 η βασίλισσα Ελισάβετ. Τα περιφερειακά προβλήματα αναμένεται να βρεθούν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων. Συναντήσεις Γκιουλ με τη βασίλισσα και τον πρωθυπουργό Κάμερον.

Οικονομία

  • Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν και την Τρίτη οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη και την Ασία αν και οι απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση ήταν μετριασμένες.
  • Τη συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αποσπά κατ' αρχήν ο Προϋπολογισμός του 2012, όπως καταγράφεται στη συζήτησή του, που ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών. Συγκρατημένοι στην υποστήριξη του η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, για «αξιόπιστο» και «προϋπολογισμό μετάβασης στην αισιοδοξία» μιλά το ΠΑΣΟΚ. Πυρ ομαδόν από την Αριστερά. «Το ευρώ δεν θα μπορεί να σταθεί, αν συνεχίσετε αυτές τις πολιτικές κατεδάφισης και λεηλασίας στο όνομά του» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, αυστηρή κριτική και προτάσεις και από την Ντ.Μπακογιάννη.
  • Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους «θα κάνει, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προτάσεις τροποποιήσεων στις ευρωπαϊκές συνθήκες» και «μεγαλύτερης σύγκλισης των οικονομικών πολιτικών στην περιοχή της Ευρωζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου