Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη του δολοφόνου του Γιώργου Κουτρουμπή


EXCLUSIVE PHOTO: An acquaintance of slain restaurateur George Koutroubis is seen being taken into custody by Peel police in Toronto yesterday afternoon and charged for his murder. (Special to Sun Media)Αυτός είναι ο δολοφόνος του Γιώργου Κουτρουμπή πρόκειται για τον Andrew Campbell, 45, από το  Whitby (περιοχή του Τορόντο).  Γιά τη στυγερή δολοφονία επίσης δικάζονται η σύζυγός του Meryl Morgan, 42, και ο γιός τους 19 χρονών.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2011
Τελείωσαν χθες Πέμπτη, στην πόλη Brampton Ontario (προάστιο του Τορόντο) οι καταθέσεις των μαρτύρων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Κουτρουμπή από το Τορόντο του Καναδά   
Η δίκη άρχισε την περασμένη Παρασκευή με την προσέλευση των μαρτύρων και η ακροαματική διαδικασία άρχισε την Δευτέρα. Οι δύο από τους τρεις (η γυναίκα και το παιδί του) κατηγορούν τον Campbell ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Σύμφωνα με πληροφορίες το έγκλημα έγινε γιατί ο Andrew Campbell που ήταν υπάλληλος καθαριότητας σε ένα κτίριο κοντά στο εστιατόριο Six Steps restaurant που είναι στο Colbourne St το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του Γιώργου Κουτρουμπή. 
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την ακροαματική διαδικασία ο Campbell έπαιζε στοιχήματα προγνωστικά με ομάδες του Αμερικάνικού και Καναδικού football αλλά και άλλα αθλήματα.   Όμως δεν τα πήγε καθόλου καλά και μαζεύτηκε ένα ποσό της τάξεως των $27,000 δολαρίων να χρωστά στον Γιώργο Κουτρουμπή. Τελικά ο Campbell έκλεισε ραντεβού με τον Γιώργο να πάει ο Γιώργος Κουτρουμπής να πάρει τα χρήματα από το σπίτι του Andrew Campbell στο προάστιο Whitby. Ανυποψίαστος ο Γιώργος Κουτρουμπής πήγε στο ραντεβού όπου τον περίμενε ο Andrew Campbell. 
Φαίνεται ότι ο Andrew Campbell του είπε περίμενε να πάω πάνω να τα φέρω”. Ερχόμενος πάλι πίσω κάθισε στη θέση του συνοδιγού και πυροβόλισε το Γιώργο τέσσερες φορές. Μετά ο Campbell πήγε στη θέση του οδηγού και έσπρωξε τον άψυχο Γιώργο στο άλλο κάθισμα και οδήγησε το αυτοκίνητο του Γιώργου στο γκαράζ του σπιτιού του όπου έβγαλε και τοποθέτισε τον άτυχο Γιώργο στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου του Γιώργου. Μετά οδήγησε το αυτοκίνητο του Γιώργου περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από το Whitby στο Brampton όπου το εγκατέλειψε σε ένα χώρο στάθμευσης. Λόγο του χιονιού όμως δεν ήταν δυνατόν να επισημανθεί ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (πέρασαν 5 ημέρες μετά το έγκλημα). 
 Όπως σε κάθε έγκλημα έτσι κι εδώ ο Andrew Campbell άφησε πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία από τα οποία η καταδίκη του είναι εκ των προτέρων σίγουρη γιατί σε αυτοψία που έγινε στο γκαράζ του σπιτιού του βρέθηκε αίμα του Γιώργου.
Την Τετάρτη ήταν πραγματικά μια ιδιαίτερη ημέρα δοκιμασίας για τους γονείς του αδικοχαμένου Γιώργου αφού έδειξαν στο δικαστήριο φωτογραφίες του νεκρού. Χαρακτηριστικό είναι ότι η σύζυγος και ο γιος του δολοφόνου έχουν πάρει θέση εναντίον του Andrew Campbell για να ελαφρύνουν τη δική του ανάμιξη που είναι υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή στοιχεία για να καλύψουν τον δολοφόνο.
Όπως έχουμε γράψει και πάλι ο Γιώργος Κουτρουμπής ήταν καλός άνθρωπος, καλός πατριώτης, καλός Έλληνας και η Ελληνική Παροικία του Τορόντο, και όχι μόνο, είχε να λέει τα καλύτερα λόγια. Στο εστιατόριο "Six Steps" που είχε με συνέταιρο έχουν περάσει πολύ διάσημοι άνθρωποι ακόμα και ο Πρωθυπουργός του Καναδά.

Για εμάς ήταν ο γιος του Κώστα και της Ζωής, δύο διαλεχτών πατριωτών από την Αμαλιάδα και Αρετή Ηλείας που με τα Ομογενειακά, τα Ηλειακά θέματα έχουμε γνωρίσει την εξαίρετη οικογένεια. Γνωρίσαμε το Γιώργο Κουτρουμπή στο Συνέδριο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας στο Τορόντο το 1990 (ήταν τότε 17 χρονών) αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις των Ηλείων και μας είχε κατακτήσει με τον καλό του χαρακτήρα.  Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος δεν θα γυρίσει πίσω θα ζει όμως στις καρδιές μας και στις καρδιές της οικογένειάς του και των φίλων του. 


 Ευχόμαστε να δικαστεί ο δολοφόνος παραδειγματικά.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου