Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Μαύρη Παρασκευή» με ουρές έξω από τα μαγαζιά στις ΗΠΑ

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2011
Ορδές σχηματίζουν από χθες το βράδυ εκατομμύρια πολίτες ανά την Αμερική προκειμένου να προλάβουν να αγοράσουν δώρα και ό,τι άλλο έχουν «βάλει στο μάτι», με αφορμή την λεγόμενη «Μαύρη Παρασκευή», που σηματοδοτεί την έναρξη της αγοραστικής περιόδου ενόψει των εορτών. Και φέτος δεν έλειψαν τραγελαφικά περιστατικά αλλά και τραυματισμοί, ενώ την ίδια ώρα μέλη του κινήματος «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ» διαμαρτύρονται και οργανώνουν μποϋκοτάζ σε δεκάδες πόλεις.
Κάθε χρόνο, μια ημέρα μετά την "Ημέρα των Ευχαριστιών" τα εμπορικά καταστήματα "φοράνε τα καλά τους" και ανοίγουν τις πύλες τους, με σημαντικές εκπτώσεις για το αγοραστικό κοινό.
Περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να επισκεφθούν τα εμπορικά κέντρα και καταστήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την Ένωση Λιανικού Εμπορίου στις ΗΠΑ.

Και τραυματισμοί για ένα ρούχο...
Αίσθηση προκαλεί το περιστατικό που σημειώθηκε σε κατάστημα στο Λος Άντζελες όπου μια γυναίκα ψέκασε με σπρέι πιπεριού περίπου 20 άτομα προκειμένου να πάρει αυτό που είδε σε ένα ράφι μάζι με αρκετούς ακόμα συνυποψήφιους καταναλωτές.
Ένα άλλο περιστατικό το οποίο ερευνούν οι αστυνομικές αρχές συνέβη σε κατάστημα στη Β. Καρολίνα όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

"Καταλάβετε την Μαύρη Παρασκευή"
Να μποϋκοτάρουν το καταναλωτικό ντελίριο που κάθε χρόνο τέτοια μέρα καταλαμβάνει εκατομμύρια Αμερικανούς, καλούν τους πολίτες μέλη του κινήματος "Occupy Wall Street".
Από χθες πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να απωθήσουν τους χιλιάδες αγοραστές που στέκονταν επί ώρες στις ουρές.
Για αυτό το Σαββατοκύριακο προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε δεκάδες πόλες από τη Νέα Υόρκη έως το Λονγκ Άιλαντ και από το Σιάτλ έως το Αϊντάχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου