Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Συμμαχία Τουρκίας με Shell για έρευνες ανοιχτά της Κύπρου

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2011

Έπεσαν οι υπογραφές Τουρκίας - Shell για εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου ανοιχτά της Κύπρου. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο

Οι ερευνητικές γεωτρήσεις της εταιρείας Shell για λογαριασμό της Άγκυρας θα πραγματοποιηθούν στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Μεγαλονήσου και των παραλίων της Μικράς Ασίας.
Η τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία TPAO υπέγραψε σήμερα Τετάρτη στην Άγκυρα συμφωνία με τη μεγάλη αγγλο-ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία Shell για εξερευνήσεις στη Μεσόγειο και τη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η συμφωνία υπεγράφη μετά τη διένεξη που έφερε αντιμέτωπη την Άγκυρα με την Κύπρο, η οποία άρχισε το Σεπτέμβριο τις δικές της έρευνες στη Μεσόγειο για κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Η συμφωνία προβλέπει κυρίως τη διεξαγωγή ερευνών στα ανοικτά της πόλης Αττάλεια (στη νότια Τουρκία, στις μεσογειακές ακτές).
"Η υπογραφή αυτή είναι ο καρπός μιας τεχνικής εργασίας, δεν έχει σχέση με διεθνείς κερδοσκοπίες", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, σημειώνοντας πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.
Ισχυρίστηκε ακόμα πως οι ισραηλινές και κυπριακές έρευνες στη Μεσόγειο είναι παράνομες, πως θα έπρεπε πρώτα να έχει επιτευχθεί συμφωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και πως οι φυσικοί πόροι θα έπρεπε να μοιραστούν εξίσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου