Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2011

  • Η εκπαίδευση των παιδιών για το Internet πρέπει να αρχίζει από το δημοτικό και το νηπιαγωγείο, σημειώνεται σε έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που έγινε στο πλαίσιο της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr. Η έρευνα έγινε διαδικτυακά σε δείγμα 2.319 εκπαιδευτικών από το Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2011.
  • Με τους εκπροσώπους των καθηγητών πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), των τεχνολογικών ιδρυμάτων (ΟΣΕΠ -ΤΕΙ), καθώς και των ερευνητών (ΕΕΕ) συναντάται την Πέμπτη το πρωί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
  • Τρίωρη στάση εργασίας (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.) πραγματοποιούν την Πέμπτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
  • Την ικανοποίησή της εκφράζει ανεπισήμως η γερμανική κυβέρνηση για το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης. «Η επιστολή Σαμαρά θα μπορούσε να εκληφθεί και ως δέσμευση» δήλωσε αξιωματούχος στο Παρίσι, διευκρινίζοντας πάντως ότι είναι πρόωρο για την κυβέρνηση Σαρκοζί να τοποθετηθεί, δεδομένου ότι η επιστολή δεν έχει παραλήπτη τον Γάλλο πρόεδρο. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων, ζητώντας να ακυρωθεί η εγκύκλιος (9.11.2011) του υπουργού Υγείας για την εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης (7.10.2011). Επίσης, κατέθεσε αίτηση αναστολής, όπως και αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Κόσμος

  • Ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών σημειώθηκε στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, στην ευρύτερη περιοχή του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, να προκληθούν ζημιές ή τσουνάμι.
  • Ακόμα και σε κυρώσεις κατά της πετρελαϊκής εταιρείας Exxon-Mobil σκέφτεται να προχωρήσει η κυβέρνηση του Ιράκ λόγω της συμφωνίας που έκλεισε με την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν σχετικά με έρευνα για νέα κοιτάσματα. Τα συμβόλαια με την περιφερειακή κυβέρνηση είναι παράνομα, υποστηρίζει η Βαγδάτη.
  • Καθώς η κατάσταση στο Κάιρο και την πλατεία Ταχρίρ είναι σχετικά ηρεμότερη την Τετάρτη, αν και δεν λείπουν οι σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία, πληθαίνουν οι φωνές από το εσωτερικό και το εξωτερικό για να δοθούν σαφείς εξηγήσεις για την υπερβολική βία κατά των διαδηλωτών όλες τις προηγούμενες. Οι περισσότεροι από 30 θάνατοι, οι εκατοντάδες των τραυματιών αλλά και η έκθεση πολλών χιλιάδων άλλων στα χημικά της αστυνομίας -δακρυγόνα ή κάτι ισχυρότερο όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές- έχουν κινητοποιήσει τους ακτιβιστές και διεθνείς φορείς.
  • Ο επί τριακονταετία πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμντουλάχ Σάλεχ υπέγραψε την πρόταση για την μεταβίβαση της εξουσίας την οποία είχε καταθέσει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου ανοίγοντας τον δρόμο για κυβερνητική αλλαγή στη χώρα του μετά από πολύμηνες και αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
  • Ένα από τα «μαύρα» κεφάλαια της τουρκικής ιστορίας «άγγιξε» ο Ταγίπ Ερντογάν, προσφέροντας την πρώτη επίσημη απολογία για τις δεκάδες χιλιάδες Κούρδων που σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντερσίμ το 1937. Η απολογία έρχεται σε τεταμένη περίοδο στις σχέσεις της Τουρκίας με τη μειονότητα των Κούρδων, και εν μέσω εκκλήσεων προς την Άγκυρα να αντιμετωπίσει μία άλλη μαύρη σελίδα της ιστορίας της, τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Οικονομία

  • Για άλλη μία ημέρα την Τετάρτη οι αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ υποχώρησαν διευρύνοντας τις απώλειες που καταγράφουν από τη Δευτέρα εν μέσω εντεινόμενης αβεβαιότητας στις αγορές.
  • Στα επίπεδα όπου βρισκόταν προ δύο ετών υποχώρησε τον Νοέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Markit. Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Υπεύθυνων Παραγωγής (PMI) υποχώρησε στις 46,4 μονάδες από 47,1 μονάδες τον Οκτώβριο.
  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, θα συνεδριάσει την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι στη Βουλή, το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου