Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής Μπάρνεϊ Φρανκ, Δημοκρατικός από την Μασσαχουσέττη, (Rep. Barney Frank D-Mass.) δεν θα θέσει υποψηφιότητα το 2012

Rep. Barney Frank, D-Mass., is surrounded by members of the media after announcing he will not seek reelection in  2012, Monday, Nov. 28, 2011, in Newton, Mass. (AP Photo/Stephan Savoia)Ο ομοσπονδιακός βουλευτής Μπάρνεϊ Φρανκ, Δημοκρατικός από την Μασσαχουσέττη, (Rep. Barney Frank D-Mass.) ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για 17 φορά στις εκλογές του 2012. Ο Μπάρνεϊ Φρανκ που βρίσκεται στο Κογκρέσσο από το 1980 ήταν ο επικεφαλής των οικονομικών σχεδιασμών του Δημοκρατικού κόμματος και ένας από αυτούς που έδωσε την Αμερικάνικη οικονομία που το 2008 είχε φτάσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια που συμπεριλαμβάνει πόλεις δυτικά της Βοστώνης που συμπεριλαμβάνει το αριστοκρατικό Newton και πηγαίνει προς τα νότια αφού συμπεριλάμβανε και την πόλη των ψαράδων New Bedford όπου ο Φρανκ είχε δώσει μεγάλες μάχες να βοηθηθούν οι ψαράδες.
Είναι ο πρώτος πολιτικός στην ΗΠΑ που πριν 20 χρόνια βγήκε και είπε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος και ενώ αρκετοί θεώρησαν ότι η πολιτική του καριέρα ο Φρανκ πήρε περισσότερους ψήφους από πριν.
Ο Μπάρνεϊ Φρανκ σκεπτόταν να θέσει υποψηφιότητα γιά άλλη μια φορά αλλά τα προγνωστικά αυτή τη φορά δεν ήσαν πολύ ενθαρρυντικάάά δεδομένου ότι στην ανακατάταξη που γίνεται λόγο της μετακίνησης ψηφοφόρων και με το “κόψιμο” τονεοφιλελεύθερουυυ New Bedford και πρόσθεσσυντηρητικώννν περιοχών έκανε το Μπάρνεϊ Φρανκ να αναθεωρήσει τη σκέψη του, δεδομένου ότι η Μασσαχουσέτη θα χάσει έναν ομοσπονδιακό βουλευτή από 10 θα έχει 9 στη νέα βουλή.
Αρκετοί πολιτικοί παράγοντες στη Βοστώνη αλλά και στην Ουάσιγκτον έμειναν έκπληκτοι από την απόφαση του Μπάρνεϊ Φρανκ. Ο κυβερνήτης της Μασσαχουσέττης Deval Patrick Barack Obama μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον Μπάρνεϊ Φρανκ ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι τρίβουν τα χέρια τους γιατί ένας μεγάλος αντίπαλος αποχωρεί από τη βουλή των αντιπροσώπων.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου