Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2011

  • Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης από την οικονομική αστυνομία, μετά από επιχείρηση που έγινε σε δύο καφενεία όπου λειτουργούσαν μηχανήματα με απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια στο κέντρο της Αθήνας.
  • Παραλύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Νέα δικαίωση για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου αυτή τη φορά, το οποίο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι 55χρονης, έως ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία έχει προσφύγει η συγκεκριμένη γυναίκα.
  • Πιο αυστηροί με τις πλασματικές εφημερίες θα πρέπει να είναι στο εξής οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, όπως τους ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τους τόνισε ότι θα πρέπει να περιοριστεί άμεσα το φαινόμενο των πλασματικών εφημεριών.
  • Την ανησυχία τους ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους εκφράζουν το 63% των Ελλήνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ισπανία (72%). Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που κυριαρχεί γενικά είναι ότι το 76% των Ελλήνων και το 70% των πολιτών της ΕΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αν χάσουν τη δουλειά τους.

Κόσμος

  • Ο πρώην πρόεδρος της Ακτής του Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκό, επρόκειτο να μεταφερθεί αργά την Τρίτη στη Χάγη και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο από το οποίο καταζητούνταν για εγκλήματα πολέμου. Το Δικαστήριο ερευνά περιστατικά δολοφονιών, βιασμών και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνέβησαν στο διάστημα των τεσσάρων μηνών κατά το οποίο στη χώρα βρίσκονταν σε εμφύλια αντιπαράθεση δυνάμεις πιστές στον Γκμπαγκό με αυτές του Αλασάν Ουαταρά ο οποίος κέρδισε τις εκλογές το 2010.
  • Πολύωρες καθυστερήσεις θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες που θα φτάσουν στο βρετανικό αεροδρόμιο του Χίθροου την Τετάρτη, λόγω απεργιακής κινητοποίησης των υπαλλήλων που εργάζονται στον έλεγχο διαβατηρίων. Η αρμόδια υπηρεσία στο αεροδρόμιου βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών που θα διακινηθούν. Μικρότερα έως ελάχιστα τα προβλήματα στα υπόλοιπα αεροδρόμια. Ακυρώσεις δύο πτήσεων από την Aegean.
  • Αποχώρησαν και από τα δύο κτίρια της βρετανικής πρεσβείας που είχαν καταλάβει νωρίτερα την Τρίτη οι Ιρανοί φοιτητές. Οι καταληψίες δεν είχαν πάρει ομήρους, παρά τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί αρχικά από ιρανικά μέσα, προκάλεσαν όμως φθορές και υπέστειλαν την βρετανική σημαία. Οργισμένο το Λονδίνο από την εξέλιξη «που δεν θα έπρεπε να συμβεί» λόγω του διπλωματικού πόλεμου για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, απειλεί το Ιράν λέγοντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές.
  • Την άνοιξη του 2012 πρόκειται να αγκυροβολήσει στο συριακό λιμάνι της Ταρσού ο στολίσκος των ρωσικών πολεμικών πλοίων με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», αναφέρει η εφημερίδα «Ιζβέστια». Κατά τις δηλώσεις Ρώσων στρατιωτικών η κάθοδος του αεροπλανοφόρου και των σκαφών της συνοδείας του είχε προγραμματιστεί προ ενός έτους και δεν σχετίζεται με τα εκρηκτικά γεγονότα στη Συρία. Η Μόσχα πάντως έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, στα πρότυπα εκίνης της Λιβύης.
  • Στη Βαγδάτη έφθασε αιφνιδιαστικά την Τρίτη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν για να συναντηθεί με τα αμερικανικά στρατεύματα λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσυρσης από τη χώρα έως τα τέλη του έτους. Με την αποχώρηση από το Ιράκ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκπληρώνει μία βασική δέσμευση μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις κάλπες του 2012, «κλείνοντας» το κεφάλαιο του πολέμου σε μία περίοδο κατά την οποία η ανησυχία και ο προβληματισμός των Αμερικανών έχει στραφεί στην κρίση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οικονομία

  • Το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος δεν είναι δομικό αλλά πρόβλημα κρίσης και ύφεσης. Αυτό προκύπτει από τα πορίσματα των αναλογιστικών μελετών, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.
  • Σταθεροποιητικές τάσεις μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης κατέγραψαν την Τρίτη οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
  • Να σταματήσει τις επιζήμιες πραξικοπηματικές νομοθετικές ενέργειες αμφισβήτησης των θεσμών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων καλεί η ΟΤΟΕ την κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. «Η κυβέρνηση πρέπει να σκεφθεί ότι με την υπαγωγή της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Ν. 4024/2011, προκαλείται σημαντική βλάβη στις δύο Τράπεζες σε ότι αφορά στην εικόνα τους», επισημαίνεται ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου