Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα θα πάρει τη δόση της... από το Eurogroup

Ερχεται η έκτη δόσηΤετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2011

Το συμβούλιο Eurogroup, με τρεις μήνες καθυστέρηση, ενέκρινε την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει την δόση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος, νωρίτερα, στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο του συμβουλίου, η ενίσχυση του EFSF, το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, η υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και η νέα δανειακή σύμβαση.

Το "πράσινο" φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα έδωσε απόψε το συμβούλιο Eurogroup, τερματίζοντας το τρίμηνο θρίλερ που παίχτηκε μεταξύ της χώρας μας και των Βρυξελλών.
Η εκταμίευση των 5,8 δισ. από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ της δόσης, που προέρχονται από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης προβλέπεται να γίνει μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου. Αναμένεται η αντίστοιχη θετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ που συνεισφέρει τα υπόλοιπα χρήματα της δόσης.
Προσερχόμενος, νωρίτερα, στη σύνοδο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η Ελλαδα πληροί πλέον όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει τη δόση.
"Στην Ελλάδα έχουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η χώρα μας διαθέτει την απαραίτητη πολιτική συναίνεση, την απαραίτητη εθνική ενότητα, καθώς και την εθνική βούληση και αποφασιστικότητα για να προχωρήσει.
Επισήμανε επίσης την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει σε αυτή την "πολύ σημαντική", όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης, "για μια ισχυρή Ευρωζώνη που είναι ικανή να αντιδράσει και να στείλει πολύ καθαρά μηνύματα στις αγορές".
Στο Eurogroup θα εξεταστεί και το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τις τράπεζες για το πρόγραμμα της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και η υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Επίσης θα παρουσιαστεί η έκθεση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και θα συζητηθεί η νέα δανειακή σύμβαση προς τη χώρα μας που φτάνει τα 130 δισ. ευρώ.
Εκτός από την έκτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup είναι επίσης η ενίσχυση του EFSF, για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία. Τα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης αναμένεται να επικυρώσουν αρχικά το γενικό πλαίσιο του σχεδίου δράσης του EFSF.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του Eurogroup, οι υπουργοί θα επικυρώσουν επισήμως τον διορισμό του Γάλλου Μπενουά Κερέ στη θέση του Ιταλού Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικης Τράπεζας.
Πηγή: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου