Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2011

  • Κύκλο επαφών με τους ηγέτες των κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας. Σκοπός των επαφών είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη ειδικότερα.
  • Επίθεση από τα ΜΑΤ καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, διαμαρτυρόμενοι για το τέλος ακινήτων και για τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση ανοιχτά των Κυθήρων για την περισυλλογή μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών από αλιευτικό το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλοία του Λιμενικού, παραπλέοντα σκάφη καθώς και ένα C-130. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αριθμός των μεταναστών υπερβαίνει τους 100.
  • Τριήμερη απεργία την Πέμπτη 1η, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο.
  • Σε στάσεις εργασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προχωρήσουν οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Μετρό - Τραμ - Ηλεκτρικός), διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο, την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την εργασιακή εφεδρείας.

Κόσμος

  • Τη φωνή του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστη της μαζικής δολοφονίας στο νησί Ουτόγια, άκουσαν για πρώτη φορά οι Νορβηγοί, καθώς τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε το ηχητικό απόσπασμα της πρώτης κλήσης του προς την αστυνομία εν μέσω του εφιάλτη της 22ας Ιουλίου. Ο 32χρονος Μπρέιβικ δηλώνει «διοικητής του αντικομμουνιστικού αντιστασιακού κινήματος»· λέει ότι θέλει να παραδοθεί, αλλά όταν η αστυνομία του ζητά να δώσει τον αριθμό του, τερματίζει την κλήση και συνεχίζει να πυροβολεί πνίγοντας στο αίμα τη θερινή κατασκήνωση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.
  • Ομάδα ενόπλων απήγαγε τρεις Ευρωπαίους και σκότωσε έναν τέταρτο την Παρασκευή σε βόρεια πόλη του Μάλι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της αφρικανικής χώρας. Ο όμηρος που δολοφονήθηκε είναι Γερμανός κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώ άγνωστη είναι η εθνικότητα των υπολοίπων. Η επίθεση έρχεται μία ημέρα μετά την απαγωγή δύο Γάλλων υπηκόων από το ξενοδοχείο τους στην ίδια περιοχή, όπου δρουν πυρήνες της Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ.
  • Πολύωρες καθυστερήσεις θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες που θα φτάσουν στο βρετανικό αεροδρόμιο του Χίθροου, την ερχόμενη Τετάρτη, λόγω απεργιακής κινητοποίησης των υπαλλήλων που εργάζονται στον έλεγχο διαβατηρίων. Η αρμόδια υπηρεσία στο αεροδρόμιου βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών που θα διακινηθούν. Μικρότερα έως ελάχιστα τα προβλήματα στα υπόλοιπα αεροδρόμια.
  • Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, ζητώντας να δοθεί άμεσα τέλος στη στρατιωτική κυριαρχία ή να αναβληθούν οι κοινοβουλευτικές εκλογές της Δευτέρας προκειμένου να έχει προηγηθεί η παράδοση της εξουσίας από το στρατό πριν προσφύγουν στις κάλπες. Ωστόσο, πολλοί Αιγύπτιοι επιθυμούν την κανονική διεξαγωγή των εκλογών, περιλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των εκλογών λαμβάνει χώρα κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών με τους διαδηλωτές να φωνάζουν πως εκείνοι είναι «η αληθινή Αίγυπτος».
  • Εν μέσω διαρκούς αιματοχυσίας και χωρίς καμία επίσημη απάντηση εξέπνευσε το τελεσίγραφο του Αραβικού Συνδέσμου που καλούσε τη Συρία να αποδεχθεί αποστολή παρατηρητών για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομικές κυρώσεις, και οι αραβικές χώρες δίνουν τώρα παράταση έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Το καθεστώς Άσαντ διαμηνύει διά του κρατικού πρακτορείου SANA ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει καταστεί «εργαλείο ξένης ανάμειξης» και εξυπηρετεί την «ατζέντα» της Δύσης. «Εξαντλείται η υπομονή μας» δηλώνει η Τουρκία. «Όχι» σε κυρώσεις, λέει η Ρωσία και ζητά διευκρινίσεις για τη γαλλική πρόταση περί «ανθρωπιστικών διαδρόμων».

Οικονομία

  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών εγκαινίασε διαδικτυακή υπηρεσία για την παροχή βασικών Στοιχείων Φορολογουμένου για μη φυσικό πρόσωπα.
  • Νέα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το νέο μεσοπρόθεσμο για την τριετία 2013-2015, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την επικαιροποίηση του από την κυβέρνηση υπό την άγρυπνη φυσικά επιτήρηση της τρόικας. Τουλάχιστον όμως δεν προβλέπει τη λήψη νέων μέτρων για το 2012, κάτι για το οποίο είχε διαβεβαιώσει και ο Ευ.Βενιζέλος. Ακόμη καταγράφει μείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης στο 125,6% του ΑΕΠ το 2015, μετά το PSI. Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα προβλέπεται στο 9% για φέτος, στο 5,4% για το 2012, και στο 4,2% για το 2015. Σε όλα αυτά, ωστόσο, υπάρχει ο γνωστός αστερίσκος που αφορά το βάθος της ύφεσης και το όφελος από το PSI.
  • Στην προσεχή συνεδρίαση του Εurogroup την Τρίτη θα αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ολλανδία Γιαν Κις ντε Γιάγκερ και τη Φινλανδία Γιούτα Ούρπιλαινεν. Οι υπουργοί ζήτησαν ακόμη να επεκταθεί ο ρόλος του ΔΝΤ για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου