Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2011
Λέγαμε για τους ατζαμήδες πολιτικούς διαβάστε τι λένε οι άλλοι. Σύμφωνα με την Financial Time ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο χειρότερος Υπουργός των Οικονομικών για το 2011. Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στη 19η και τελευταία θέση του καταλόγου. Στις επιμέρους κατηγορίες της κατάταξης, καταλαμβάνει την τελευταία θέση στους τομείς της οικονομίας και της αξιοπιστίας. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι επί υπουργίας του υλοποιήθηκαν λιγοστές μεταρρυθμίσεις, παρά την ψήφιση σχετικών νόμων, ενώ η απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού για το έλλειμμα αποδίδεται στις καθυστερήσεις στη δομική αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος. Ακόμα και ο “λίγος” Παπακωσταντίνου ήταν καλύτερος του Βενιζέλου αφού είχε πάρει την 8η θέση πέρυσι στην κατάταξη. Οι Financial Times χαρακτηρίζουν τον Ευαγ. Βενιζέλο δραστήριο και φιλόδοξο, σημειώνοντας όμως με φλεγματικό τρόπο ότι λέγεται πως δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες -όπως είναι οι αριθμοί. Είπατε τίποτα;
Συνεχίζουμε. Ο Ευ. Βενιζέλος τα “σκά..σε” και με το μέτρο επιβολής ειδικού φόρου στη δομημένη επιφάνεια που σκαρφίστηκε. Οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια με την “ατζαμοσύνη” του. Καλά ο Ευ. Βενιζέλος δεν ήξερα, δε ρώταγε ο καημένος. Μιλάμε για χοντρές μαλ..ίες. Αφού και ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας Γκύντερ Έττινγκερ απάντησε πως “η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα”. Άραγε να το έμαθε ο Ευ. Βενιζέλος; Αλλά αφού οι Υπουργοί έχουν το “αλάθητο” δεν μπορεί να του κάνεις τίποτα. Τώρα ψάχνουμε να βρούμε ποιός “λεβέντης” αντιπρόεδρος κάνει περισσότερες μαλ..κίες ο χοντρός ή ο χοντρύτερος. Τραγωδία δηλαδή.

Νάτος πάλι ο Μ-έγας νομοθέτης που λέγετε Γιάννης Ραγκούσης, (λένε ότι είναι ξάδερφος της Άννας Νταλάρα, “το σόϊ πάει βασίλειο”). Λοιπόν ο Μ-έγας νομοθέτης αφού έδωσε Ελληνική ιθαγένεια σε 170,000 οικονομικούς μετανάστες (με άλλα λόγια αντί το πολύ -πολύ να γινόντουσαν Έλληνες υπήκοοι αυτός τους έδωσε Ελληνική ιθαγένεια). Επανέρχεται λοιπόν ο Μ-έγας Νομοθέτης που συμμετέχει στη κυβέρνηση Παπαδήμα αλλά από άλλη θέση, αφού έκανε τόσο καλή δουλειά στο Υπ. Εσωτερικών και λέει ότι είναι ανάγκη να προωθηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων και του «πόθεν έσχες» των πολιτικών υπογραμμίζει με άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι η προετοιμασία για την νομοθετική πρωτοβουλία είναι ήδη ολοκληρωμένη από το Μάιο και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα περιθώριο να μην προχωρήσει «άμεσα και αποφασιστικά». Τάδε έφη Ραγκούσης. Αντί να κοιτάξει να λύσει το πρόβλημα της δικαιοδοσίας του σαν αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας με τα “χουντικά σταγονίδια” στην Ευελπίδων πάει στο παρελθόν ότι κάτι έκανε. Πως δεν έκανες κύριε, έδωσες ελληνική ιθαγένεια σε ξενόφερτους.

Νέο κόμμα στις επόμενες εκλογές είναι αυτό των “αποστράτων” και όχι μόνον αξιωματικών. Ψάχνουν λέει να βρουν το νέο “Βενιζέλο” για να σώσει την Ελλάδα! Αλλά σε αυτούς που έσωσαν την Ελλάδα τους έφτιαξαν αναθέματα, τους εξόρισαν και τους έβαλαν φυλακή. Ναι είμαστε αχάριστοι. Όταν έχουμε ανάγκη γινόμαστε χαλί, όταν όμως περάσει η μπόρα... Λέω να γίνουν και άλλα κόμματα, όπως Κόμμα Πολυτέκνων, αυτοί τουλάχιστον έχουν εξασφαλίσει αρκετούς ψήφους. Κόμμα Καραφλών και Μουστακαλήδων, ωχ εδώ δεν θα υπάρχουν γυναίκες... Οι κυνηγοί και οι οικολόγοι έχουν κόμματα. Να ένα άλλο κόμμα θα μπορούσαν να είναι το Κόμμα Διαζευγμένων, ένα άλλο το Κόμμα Ανύπαντρων. Εδώ το τελευταίο ίσως να σώσει πράγματι την Ελλάδα με το να παντρευτούν τα μέλη του. Γελάς, ε; Έχουμε χάλια. Τα κόμματα και οι τελείες μας έλειψαν.

Απ' Έξω & Τραγουδιστά είναι το ποίημα που έγραψε ο Γιώργος Ιατρού για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου που σε συνεργασία με την ΟΕΣΝΑ (Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Συλλόγων Νέας Αγγλίας, Βοστώνης) τον περασμένο μήνα έδωσαν ωραία παράσταση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Το ποίημα διαβάστηκε στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 22 Νοεμβρίου και θα μπει στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Πότε; Θα δούμε.

¨Ηθελε να αυξίσει το ποίμνιο και κοιτάξτε τι σοφίστηκε. Ύψωσε έξω από το κτίριο του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Webster, Massachusetts δίπλα στην Ελληνική και την Αμερικάνικη σημαία και αυτές των Αλβανών, των Ρουμάνων, των Ρώσων!!!   Όπως λέγουν είχε σκοπό να υψώσει και την Σκοπιανή σημαία.   Δεν έχουμε πρόβλημα με το να έρθει στην ορθόδοξη εκκλησία όλος ο κόσμος αλλά τι δουλειά έχουν οι σημαίες; Η Αμερικάνική ΝΑΙ, η Ελληνική ΝΑΙ, ΟΧΙ όμως άλλες σημαίες εκτός κι εάν το μπέρδεψε με τον ΟΗΕ. Στο διαδίκτυο έχει βάλει άρθρο που πουθενά δεν μιλάει για την Ελληνική Κοινότητα. Η λέξη Greek αναφέρεται μόνο όταν μιλάει για την Greek Archdiocese. Φαίνεται από την πολύ ιεραποστολή που έκανε έχασε τα “αυγά και τα καλάθια”. Και όμως “πατήρ” Λουκάς παραμένει ο ιερέας της Ελληνικής Κοινότητας του Webster, Massachusetts. Κοιτάξτε τώρα τον ίδιο “Έλληνα ιερέα” να έχει βάλει μία κούκλα στην θέση του αναλογίου πάνω από την εικόνα του Χριστού και λέει ότι είναι ο Απόστολος Παύλος!!! Κουκλοθέατρο δηλαδή. Λα, λα, λα, λα... Ήμαρτον Κύριε. Παίρνει στο λαιμό του και τους Άξιους ιερείς. Μετά λέμε που πάμε; Η φωτογραφία είναι παρμένη από τον ιστιότοπο (web page, internet) της κοινότητας του μηνός Σεπτεμβρίου, 2011. Μπορείτε να το δείτε κι εσείς πηγαίνοντας στην Greek Church Webster Massachusetts. Πάντως έγινε μεγάλη προσπάθεια να υποβαθμιστεί το γεγονός εκ των άνωθεν.  

Μάθαμε ότι οι λάτρες του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος κάνουν προσπάθειες για την δημιουργία Σωματείου στην περιοχή της Βοστώνης όπου θα προσχωρήσουν αρκετοί διανοούμενοι. Μάλιστα αναφέρονται ότι παρόμοια Σωματεία υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Αμερικής και του Καναδά και εκδίδουν εφημερίδες και περιοδικά με θέματα παρμένα από ιδέες και σκέψεις για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.    
 
Δάκρυσε από τη συγκίνηση ο Γιώργος Παπαδόπουλος μετά από την παράσταση που έδωσε χθες βράδυ ο χορευτικός όμιλος Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο University of New Hampshire, Durham, NH. Και πως να μη συγκινηθεί αφού “τα παιδιά του” (έτσι ονομάζει το χορευτικό συγκρότημα) έκαναν άλλη μία ωραία παράσταση και απέσπασαν τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες της κατάμεστης αίθουσας. 40 χρόνια μέσα στα κρύα στις ζέστες με μεγάλο μεράκι και τεράστια προσπάθεια χωρίς κανένα προσωπικό κέρδος. Για την Ελλάδα και τον Πολιτισμό. Τα πολλά λόγια περισσεύουν για αυτό τον Εργάτη του Ελληνισμού. Συγχαρητήρια στο χορευτικό, στο Γιώργο Παπαδόπουλο και σε όλους και όλες που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

1 σχόλιο: