Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Ολη η αλήθεια πίσω από την απόφαση του ομογενούς (Από το Lowell, Massachusetts) Τεντ Λεόνσις να μεταφέρει τις ομάδες του στη Βιρτζίνια

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η προσφορά της δημάρχου ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνε ο Τεντ Λεόνσις (Ted Leonsis). Επί μήνες, ο ομογενής δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Washington Wizards και Washington Capitals πίεζε την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον να πληρώσει τουλάχιστον το μισό κόστος του εκσυγχρονισμού του πεπαλαιωμένου γηπέδου του στο κέντρο της πόλης. Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στις 10 Δεκεμβρίου, η δήμαρχος Μούριελ Ε. Μπόουζερ (Muriel E. Bowser) προσέφερε ακριβώς αυτό – 500 εκατομμύρια δολάρια για ένα έργο 800 εκατομμυρίων δολαρίων που θα εξασφαλίσει ότι οι ομάδες μπάσκετ και χόκεϊ του θα παίζουν στην πόλη για τις επόμενες δεκαετίες, σημειώνει σε δημοσίευμά της η «Washington Post».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, ο Λεόνσις απάντησε δύο ώρες αργότερα, λέγοντας ότι θα εξέταζε αμέσως την πρόταση και πρότεινε να συναντηθούν. Μίλησαν για μια ώρα πριν η Δημοκρατική δήμαρχος πει ότι είχε ακούσει φήμες πως ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Βιρτζίνια Γκλεν Γιάνγκιν (Glenn Youngkin) επρόκειτο να ανακοινώσει μια συμφωνία για την κατασκευή μιας αρένας για τις ομάδες στην άλλη πλευρά του ποταμού Ποτόμακ. Ρώτησε τον Λεόνσις αν ήταν αλήθεια. Ο ίδιος, είπε πως τίποτε δεν είχε υπογραφεί, αλλά αναγνώρισε ότι θα συναντούσε τον Γιάνγκιν για μια ανακοίνωση την επόμενη μέρα, με την «Washington Post» να αναφέρει ότι σε αυτό το σημείο κατέστη σαφές πως δεν είχε καλέσει την δήμαρχο στα γραφεία του για να συζητήσει την προσφορά της. Το είχε κάνει για να της πει ότι είχε αργήσει πολύ. «Αν μου το είχατε προσφέρει νωρίτερα», είπε, «θα το είχα δεχτεί».

Η απόφαση του Λεόνσις να αποσύρει τις ομάδες του από την πόλη σηματοδοτεί μια επακόλουθη ρήξη σε μια επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ μιας δημάρχου επί τρεις θητείες και ενός ιδιοκτήτη που είχε επενδύσει στην περιοχή για περισσότερες από δύο δεκαετίες και είχε δεσμευτεί να παραμείνει εκεί. Εάν οι τοπικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι στη Βιρτζίνια υπογράψουν, η κίνηση αυτή θα μπορούσε επίσης να ανακόψει μια οικονομική μηχανή που έχει προσελκύσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στην Τσάιναταουν, μια περιοχή που τον τελευταίο καιρό αγωνίζεται με άδειες βιτρίνες, κενά γραφεία και εγκληματικότητα.

Η κατασκευή ενός αθλητικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος στην τοποθεσία που επέλεξε ο Λεόνσις στην Αλεξάνδρεια θα μετατόπιζε περαιτέρω τον πλούτο και τις δαπάνες στα ευημερούντα προάστια της Βόρειας Βιρτζίνια, κίνηση καθοριστική για τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη που έχει φλερτάρει με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, όπως τονίζει το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Λεόνσις είχε αρχίσει να διερευνά αθόρυβα μια νέα έδρα για τις ομάδες του το 2022, μετά από χρόνια παραπόνων για την εγκληματικότητα και τον θόρυβο των πλανόδιων μουσικών έξω από το γήπεδό του. Είχε αρχίσει να πιστεύει ότι η δήμαρχος ενδιαφερόταν περισσότερο για άλλες επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, ιδιαίτερα για τους Commanders, τους οποίους η Μπόουζερ φλέρταρε για να επιστρέψουν στην Περιφέρεια.

Ο 67χρονος Λεόνσις δήλωσε ότι τελικά η απόφασή του δεν εξαρτήθηκε από το έγκλημα, τον θόρυβο ή το αίσθημα υποτίμησης. Δεν ήταν καν για τα χρήματα, υποστήριξε.

«Αφορούσε το μέλλον», είπε, και την ευκαιρία να χτίσει κάτι ξεχωριστό σε ένα μεγαλύτερο οικόπεδο. «Μπορούμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να χτίζουμε νέα πράγματα αν θέλουμε, ως μέρος αυτής της συνεργασίας. Ηταν … λοιπόν, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο εξειδικευμένη εμπειρία».

Οπως αναφέρει και το ρεπορτάζ, η συμφωνία μεταξύ Λεόνσις και Γιάνγκιν δεν είναι σίγουρη. Απαιτεί την ψήφισή της από τη Γενική Συνέλευση της Βιρτζίνια και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας, τα οποία από κοινού πρέπει να εγκρίνουν τον δανεισμό σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων – και να δώσουν περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια για τις μεταφορές, ένα χώρο στάθμευσης και μια αίθουσα συναυλιών.

Πηγή: «Washington Post», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου