Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη ετοιμάζεται, ο Κασσελάκης αναζητά συμμάχους

 Σάββατο, 24-2-2024

«Θέλω να προσφέρω με νομιμοποίηση μελών»

Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν και είναι προγραμματισμένη η ομιλία της στο Συνέδριο, όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η Όλγα Γεροβασίλη, εκ των στενότερων συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα.

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής από το πρωί έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη και βουλευτές στη Βουλή, μεταξύ των οποίων εκτός από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Σωκράτη Φάμελλο, και τον Διονύση Τεμπονέρα.


Ο Τεμπονέρας «κάνει πίσω» για την Όλγα

Ο μέχρι σήμερα δεδηλωμένος δελφίνος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του Συνεδρίου άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο «να κάνει πίσω» προκειμένου να αφήσει χώρο στην Όλγα Γεροβασίλη, ώστε να μην υπάρχει πολυδιάσπαση δυνάμεων και ο κ. Κασσελάκης να έχει απέναντί του μόνο έναν αντίπαλο.

«Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε», τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου», δήλωσε επίσης στο πλαίσιο της ομιλίας του, σήμερα, στη δεύτερη μέρα των εργασιών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό δεν είναι το «ποιος» θα είναι ο επικεφαλής, αλλά το «πως και για ποιους» θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία».

Αναζήτηση συμμαχιών

Την ίδια ώρα, μετά την ανακοίνωση της νέας προσφυγής στις εσωκομματικές κάλπες, όπως αυτή δρομολογήθηκε από την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα, στο στρατηγείο του κ. Κασσελάκη βρίσκονται σε αναζήτηση συμμαχιών.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ενδεχόμενη επαναβεβαίωση της ηγεσίας Κασσελάκη θα σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόμματος, από την οργανωτική δομή της Κουμουνδούρου μέχρι και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αποτελεί και το μεγάλο δέλεαρ που προτάσσεται από την πλευρά Κασσελάκη σε όσα στελέχη φλερτάρουν με το ενδεχόμενο να πάνε κόντρα στη γραμμή Τσίπρα, που φαίνεται πως θα αποκρυσταλλωθεί με την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη…

«Θέλω να προσφέρω με νομιμοποίηση μελών»

Εν τω μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης στο περιθώριο του Συνεδρίου παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κόκκινο, στην οποία τόνισε πως θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα ως πρόεδρος ενός κόμματος, ανεξάρτητο από συμφέροντα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με νομιμοποίηση των μελών, από ένα «κόμμα που μπορεί να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο».

«Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος σε καρέκλα» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ κλείνοντας, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ελάτε να χτίσουμε την προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, η Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τα 18 γενέθλια του ρ/σ στο Κόκκινο, ο Στ. Κασσελάκης τόνισε ότι «δεν έχω αμφιβολία ότι θα τα εκατοστίσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαι πολύ υπερήφανος που Η ΑΥΓΗ και ο ρ/σ Στο Κόκκινο παραμένουν ανεξάρτητα μέσα».

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου