Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Αστεία πράγματα... Μας δουλεύει; Γ. Κώτσηρας από το Σικάγο: Ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο η Ομογένεια. Που το ξέρεις ρε μεγάλε!

 Παρασκευή, 1η Μαρτίου, 2024

Καλά που δεν έφερε και δώρα (μπιχλιμπίδια) όπως έδιναν οι άποικοι στους ντόπιους (Ινδιάνους)!!!

Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο σκεπτόμαστε ότι «πάλι μία από τα ίδια;».  Δεν έχουν καταλάβει ότι η ομογένεια είναι φιλότιμη αλλά δεν είμαστε κορόϊδα.  Μήπως ήρθε για τουρισμό ο υφυπουργός;

Έρχονται σαν τουρίστες, σαν κομήτες, και φεύγουν.  Ούτε σημειώσεις δεν κρατούν ούτε απαντήσεις δίνουν.

paneliakos.com


Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας έκανε επίσκεψή στο Σικάγο, όπως μας λέει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά δυνατά στο Σικάγο» σημείωσε. «Η δραστήρια ελληνοαμερικανική κοινότητα αποτελεί ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο, με καίρια συμβολή στην προώθηση των εθνικών μας θέσεων και στη διατήρηση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Εμβαθύνοντας τη σχέση μας με την Ομογένεια, ενισχύουμε την παγκόσμια θέση της χώρας μας και ενδυναμώνουμε τον απανταχού Ελληνισμό».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την παραμονή του στο Σικάγο ο Υφυπουργός είχε επαφές με ομογενείς που διαπρέπουν στην πολιτική, την οικονομία, τη φιλανθρωπία, τις επιστήμες και τα γράμματα, με Ελληνοαμερικανούς πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη μητέρα-πατρίδα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη του Απόδημου Ελληνισμού. (sic).

Ο κ. Κώτσηρας ενημέρωσε τους ομογενείς για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που θα ισχύσει από τις ερχόμενες ευρωεκλογές, και τους κάλεσε να εγγραφούν στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr ως τις 29 Απριλίου ώστε να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή τους.

Επίσης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό -με έμφαση στην ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, στην αναβάθμιση των προξενικών υπηρεσιών, στη δικτύωση και αξιοποίηση της Ομογένειας για την προώθηση θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος και στη διατήρηση των δεσμών με την Εκκλησία- και τους ζήτησε να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις στη διαβούλευση επί του σχεδίου, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών mfa.gr.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Εντι Ζεμενίδη, εκτελεστικό διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) καθώς και με εκπροσώπους της ΑHEPA, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις «Ενωσις», της Παναρκαδικής, της Πανηπειρωτικής και της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Υφυπουργός εξήρε τη συμβολή των ομογενειακών οργανώσεων στην εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και στη διατήρηση και μετάδοση των ελληνικών παραδόσεων στις νεότερες γενιές και τόνισε την επιθυμία του για διαρκή συνεργασία.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ο κ. Κώτσηρας παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ελμχερστ του Σικάγου, μαζί με πλήθος πιστών. Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο Υφυπουργός εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ την αμέριστη υποστήριξη της Πολιτείας προς το αξιόλογο έργο του.

Σε χαιρετισμό του δε προς τους παρευρισκόμενους ομογενείς, επισήμανε ότι τα ζητήματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό αντιμετωπίζονται ως προτεραιότητα από την παρούσα κυβέρνηση. Το ίδιο μήνυμα μετέφερε ο Υφυπουργός και σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε σε ομογενειακά ΜΜΕ στο Σικάγο και συγκεκριμένα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Ελληνικοί Παλμοί» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Chicago Greek Hours».

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα στο ημερήσιο ομογενειακό σχολείο «Κοραής», στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Σικάγο, κατά την οποία συνομίλησε με ομογενείς εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Επιπλέον, ο κ. Κώτσηρας επισκέφθηκε το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, το Ελληνικό Κέντρο Ερευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου. Ο Υφυπουργός εξήρε τη συμβολή τους στην ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας του Ελληνισμού και επισήμανε τις προοπτικές δικτύωσης και συνεργειών με κέντρα μελετών και πανεπιστήμια της χώρας μας.

Για τις δυνατότητες αξιοποίησης Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται σε αμερικανικά ερευνητικά κέντρα ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, συζήτησε ο κ. Κώτσηρας σε συνάντηση που είχε με την Ελληνίδα φυσικό Λία Μέρμηγκα, διευθύντρια του σημαντικότερου εργαστηρίου σωματιδιακής φυσικής των ΗΠΑ, Fermilab.

Σε επίσκεψή του στο ομογενειακό δημοτικό σχολείο «Κοραής», ο Υφυπουργός συνομίλησε με ομογενείς εκπαιδευτικούς και μαθητές, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη της Πολιτείας προς την εκπαίδευση της Ομογένειας, με την αξιοποίηση και σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, όπως η διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης των ελληνικών staellinika.com.

Τέλος, επισκέφθηκε το Ελληνοαμερικανικό Κέντρο Αποκατάστασης και Φροντίδας Ηλικιωμένων και συνεχάρη το προσωπικό για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Σικάγο, ο κ. Κώτσηρας ενημερώθηκε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο Εμμανουήλ Κουμπαράκη και το προσωπικό του Γενικού Προξενείου για τον τρόπο λειτουργίας των νέων ψηφιακών προξενικών υπηρεσιών, που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών, και συζήτησε μαζί τους για τη συνεισφορά των προξενικών αρχών στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Πηγή: «ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου