Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Θλίψη για τον «Flaco», την αγαπημένη κουκουβάγια της Νέας Υόρκης

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο «Φλάκο» (Flaco) βρέθηκε νεκρός σε ένα πεζοδρόμιο της Νέας Υόρκης το βράδυ της Παρασκευής. Ηταν ένα σπαρακτικό τέλος για όσους κατέγραφαν τις καθημερινές κινήσεις της κουκουβάγιας και τις λεγεώνες των θαυμαστών που ακολουθούσαν ανυπόμονα.

«Ολοι αισθάνονται το ίδιο, είναι συντετριμμένοι», είπε η Νικόλ Μπλερ (Nicole Blair), μια καλλιτέχνις από τη Νέα Υόρκη που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ροής της στην πλατφόρμα X σε φωτογραφίες και μιμίδια με τη διάσημη κουκουβάγια.

Το προσωπικό του «Wild Bird Fund», ενός κέντρου αποκατάστασης άγριας ζωής, δήλωσε νεκρό τον «Φλάκο» λίγο μετά τη σύγκρουσή του σε κτίριο. Το Σάββατο έγινε η νεκροψία.

Ο Μπάρετ είχε αναρωτηθεί αν ο «Φλάκο» είχε φύγει για να εξερευνήσει άλλες γειτονιές, αλλά η είδηση του θανάτου τον έκανε να υποψιαστεί ότι είχε αρρωστήσει, είπε το Σάββατο.

«Δεν είχε πάει πουθενά. Απλώς ήταν ήσυχος στην παλιά του γειτονιά και αυτό υποδηλώνει ότι δεν ήταν καλά», είπε ο Μπάρετ.

Ο «Φλάκο» απελευθερώθηκε από το κλουβί του στο ζωολογικό κήπο πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από έναν βάνδαλο που παραβίασε έναν φράχτη μέχρι τη μέση και τρύπησε ένα κλουβί από πλέγμα χάλυβα. Η κουκουβάγια είχε φτάσει στον ζωολογικό κήπο ως νεογέννητη 13 χρόνια νωρίτερα.

Οι θεάσεις του «Φλάκο» έγιναν σύντομα σπορ. Η μεγαλοπρεπής κουκουβάγια με άνοιγμα φτερών σχεδόν 6 ποδιών περνούσε τις μέρες της σκαρφαλωμένη σε κλαδιά δέντρων, φράχτες και πυροσβεστικές αποδράσεις και νύχτες σκούζοντας και κυνηγώντας τους άφθονους αρουραίους της πόλης.

Σαν αληθινή διασημότητα, η κουκουβάγια εμφανίστηκε σε τοιχογραφίες και εμπορεύματα. Μια ομοιότητα κατέλαβε μια θέση στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Μπλερ με θέμα τη Νέα Υόρκη, ακριβώς δίπλα στο «Pizza Rat», το διαβόητο τρωκτικό που φαίνεται σε ένα βίντεο YouTube να σέρνει ένα κομμάτι κάτω από μια σκάλα του μετρό.

«Μπόρεσα να την δω στα γενέθλιά μου», είπε η Μπλερ για τη συνάντησή της με τον «Φλάκο» στο Σέντραλ Παρκ το φθινόπωρο. «Ηταν μια απίστευτη κατάσταση, και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που έγινε ποτέ».

Αλλά αυτή και άλλοι ανησύχησαν όταν ο «Φλάκο» τολμούσε πέρα από το πάρκο σε πιο αστικά τμήματα του Μανχάταν, φοβούμενοι ότι η κουκουβάγια θα καταπιεί έναν δηλητηριασμένο αρουραίο ή θα σκοτωθεί στην κυκλοφορία.

«Ο βάνδαλος που κατέστρεψε το έκθεμα του ‘Φλάκο’ έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια του πουλιού και είναι τελικά υπεύθυνος για το θάνατό του», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος.

Οι θαυμαστές του «Φλάκο» μοιράστηκαν το Σάββατο προτάσεις για ένα μόνιμο χάλκινο άγαλμα με θέα στη Νέα Υόρκη. Ο ένας ζήτησε να ταφούν τα λείψανα της κουκουβάγιας στο Σέντραλ Παρκ.

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου