Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Αποχώρηση Μακόνελ από την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Μιτς Μακόνελ (Mitch McConnell), ο μακροβιότερος ηγέτης της Γερουσίας στην Ιστορία, ο οποίος διατήρησε την εξουσία του παρά τους δραματικούς κλυδωνισμούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επί σχεδόν δύο δεκαετίες, θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή τον Νοέμβριο.

Ο Μακόνελ, ο οποίος έκλεισε τα 82 του χρόνια την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την απόφασή του στη Γερουσία την Τετάρτη.

«Ενα από τα πιο υποτιμημένα ταλέντα της ζωής είναι να ξέρεις πότε είναι ώρα να προχωρήσεις στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου», είπε. «Ετσι, στέκομαι σήμερα μπροστά σας … για να σας πω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία ως ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία».

Δήλωσε ότι σκοπεύει να υπηρετήσει τη θητεία του στη Γερουσία, η οποία λήγει τον Ιανουάριο του 2027, «αν και από διαφορετική θέση στην αίθουσα».

Ο γερουσιαστής βρισκόταν υπό αυξανόμενη πίεση από την πτέρυγα του κόμματός του που έχει ευθυγραμμιστεί με τον Τραμπ.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στη λήψη της απόφασης, την οποία σκεφτόταν εδώ και μήνες, αλλά ανέφερε τον πρόσφατο θάνατο της μικρότερης αδελφής της συζύγου του ως ένα γεγονός που τον ώθησε σε ενδοσκόπηση.

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου