Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Στην Κωνσταντινούπολη αντιπροσωπεία αιρετών από την Ηλεία

 Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε συνεργασία με τον Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο.


Η διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών που αφορούν στην ανταλλαγή κουλτούρας, στην οικονομία και επιχειρηματικότητα καθώς και στην υλοποίηση δράσεων για τη δημιουργία υποδομών πρόκειται να τεθούν στην συνάντηση της αντιπροσωπείας των αιρετών από τους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ηλειακή αντιπροσωπεία αποτελείται από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, το δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Νίκο Θεοδώρου, το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο και τον αναπληρωτή δήμαρχο Σωτήρη Παπαηλιού, το δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, την αναπληρώτρια δημάρχου Γεωργία Κακαλέτρη, τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Γιώργο Σκλαβενίτη, τον υπάλληλου του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιώργο Σαραντόπουλο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο, τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέα Καραντζά, τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Ηλείας κ.κ. Φιλάρετο, τον πρόεδρο του Ελληνινοϊταλικού Επιμελητηρίου Γιάννη Τσαμίχα και τον εξωτερικό συνεργάτη του επιμελητηρίου για ευρωπαϊκά προγράμματα Γιάννη Γαρύφαλλο.

Σκοπός της τριήμερης επίσκεψης των Ηλείων αιρετών, που θα διαρκέσει από τη 1 έως τις 3 Μαρτίου, είναι η προετοιμασία της από κοινού υποβολής ευρωπαϊκών προτάσεων με επίκεντρο τα φυσικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά των Δήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν, την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα γίνει η υποδοχή τους στο αεροδρόμιο Αττατούρκ από την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το βράδυ θα πραγματοποιηθεί επίσημο γεύμα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πρόξενο και τον υφυπουργό κ. Νικολακόπουλο.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου θα γίνει συνάντηση του Ανδρέα Νικολακόπουλου και της Ηλειακής αντιπροσωπείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ η συζήτηση θα περιέχει τρία θέματα. Το πρώτο αφορά στην ενημέρωση και στην κοινή απόφαση για την προετοιμασία υποβολής τυχόν προτάσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα MED, HORIZON, ADRION από τους τρεις Δήμους, το Ελληνικοϊταλικό Επιμελητήριο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών. Εισηγητές του θέματος θα είναι οι Στάθης Καννής, Γιάννης Τσαμίχας και Γιάννης Γαρύφαλλος.

Στο δεύτερο θέμα θα γίνει ενημέρωση για τις κοινές δράσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Ηλεία από τις 18 Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024 με τους αντίστοιχους Δήμους της Νότιας Ιταλίας και αντίστοιχα στη Νότια Ιταλία τον Μάιο του 2025. Βασικός εισηγητής του θέματος θα είναι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Στο τρίτο θέμα θα συζητηθεί η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Βατικανό από τις 6 Οκτωβρίου 2024 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής και Ιταλικής Αντιπροσωπείας ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου με Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Ηλειακής αντιπροσωπείας στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου