Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Δικαστική νίκη Ρεπουμπλικανών για την ψήφο – Ικανοποίηση εξέφρασε ο Ταννούσης

 Σάββατο, 24-2-2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιχάλης Ταννούσης (Michael Tannousis) για την απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστικού οργάνου της Πολιτείας Νέας Υόρκης να κρίνει αντισυνταγματική τη νομοθεσία που επέτρεπε σε μη κατόχους της αμερικανικής υπηκοότητας να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο δικαστής Πολ Γούτεν (Paul Wooten), εκ μέρους της 2ης Δικαστικής Περιφέρειας της Πολιτείας Νέας Υόρκης, ανέφερε, διαβάζοντας το σκεπτικό της απόφασης, πως η σχετική νομοθεσία -η οποία ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2022- παραβιάζει το Πολιτειακό Σύνταγμα και τη Δημοτική Νομοθεσία, με αποτέλεσμα να πρέπει να κριθεί άκυρη.  Επρόκειτο για μια απόφαση την οποία συνυπέγραψαν οι τρεις από τους τέσσερις δικαστές του οργάνου, δικαιώνοντας τα τοπικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που προσέφυγαν στα δικαστήρια σχεδόν ευθύς εξ αρχής μετά την απόπειρα θεσμοθέτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ηταν μια εύκολη υπόθεση. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαβάσουν το Πολιτειακό Σύνταγμα και τη Δημοτική Νομοθεσία», ανέφερε στο Politico, εμφανώς ικανοποιημένος, ο Ρεπουμπλικανός δημοτικός σύμβουλος, Τζο Μπορέλι (Joe Borelli), που είχε προειδοποιήσει τους Δημοκρατικούς συναδέλφους του πως δεν θα παρέδιδε τα όπλα τόσο εύκολα.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Ταννούσης δήλωσε «υπερήφανος» για το γεγονός πως ήταν ένας από τους υπογράφοντες την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, μνημονεύοντας και την πρωτόδικη απόφαση, η οποία ήταν ξανά εναντίον του νόμου και ακολουθήθηκε από την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, που είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

«Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία 200.000 μετανάστες έχουν κατακλύσει την πόλη και τους δρόμους μας, προκαλώντας προβλήματα στο κοινό και εξαπολύοντας επιθέσεις στους αστυνομικούς μας, οι συνάδελφοί μου κι εγώ έχουμε εργαστεί άκοπα για να προστατεύσουμε τους εκλογικούς νόμους μας, οι οποίοι έχουν θεσπιστεί για τους πολίτες των ΗΠΑ.  Η δημοκρατία πάντα κερδίζει και είμαι υπερήφανος που αυτό συνέβη ξανά σήμερα», ανέφερε ο Μιχάλης Ταννούσης, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

«Ως γιος μεταναστών που εργάστηκαν σκληρά για το αμερικανικό όνειρο, είναι άσχημο να βλέπεις το ιερό δικαίωμα των Αμερικανών υπηκόων να κινδυνεύει να βρεθεί σε χέρια μη υπηκόων μέσα σε 30 μέρες. Εάν δεν είσαι υπήκοος δεν μπορείς να ψηφίσεις – το πολιτικό κέρδος και η εργαλειοποίηση από τους Δημοκρατικούς της Νέας Υόρκης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», κατέληξε ο κ. Ταννούσης.

Στην αντίπερα όχθη, η απόφαση προκάλεσε μούδιασμα και δυσαρέσκεια, με το Politico να τονίζει πως, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν είναι δεδομένο ότι ο Δήμος Νέας Υόρκης θα επιχειρήσει να στείλει την υπόθεση στο Πολιτειακό Εφετείο, που είναι και ο ανώτατος βαθμός του δικαστικού συστήματος της Πολιτείας Νέας Υόρκης.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου