Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών

 Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Επιφυλακτική η αγορά εν αναμονή στοιχείων για τη αμερικανική οικονομία

Σε αρνητικά εδάφη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street να αποτυπώνει την επιφυλακτικότητα της ενόψει των κρίσιμων στοιχείων για την πορεία των τιμών καταναλωτή, την ώρα που ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας δείχνει να υποχωρεί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,06% στις 38.949 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,17% στις 5.069 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,55% στις 15.947 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η UnitedHealth έχασε περισσότερο από 3% οδηγώντας τον Dow χαμηλότερα. Η Intel και η Alphabet υποχώρησαν 1,5% και 2,1%, αντίστοιχα. Επίσης, η Urban Outfitters σημείωσε πτώση 13,2% μετά την ανακοίνωση πιο αδύναμων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο.

Από την άλλη, η μετοχή της eBay σημείωσε άνοδο πάνω από 7% αφού ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμά της και ότι θα δαπανήσει επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια για επαναγορές μετοχών.

Ήπια διόρθωση;

Σύμφωνα με τον Drew Pettit, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών των ΗΠΑ στη Citi, τα εταιρικά αποτελέσματα στην ουσία δεν είναι πολύ καλά, με την αγορά όμως να κάνει μια ήπια διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά στα οποία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, αναμένεται και η ανακοίνωση των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Ιανουάριο την Πέμπτη, η οποία είναι η προτιμώμενη μέτρηση του πληθωρισμού από την Federal Reserve.

Στα μάκρο της ημέρας όμως, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό το τέταρτο τρίμηνο του 2023 από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, σύμφωνα με αναθεώρηση που δημοσίευσε το Υπουργείο Εμπορίου σήμερα.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,2%, ήτοι 0,1 εκατοστιαία μονάδα χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση. Η αναθεώρηση προς τα κάτω οφείλεται κυρίως σε μικρότερες από τις αναμενόμενες επενδύσεις ιδιωτικών αποθεμάτων, οι οποίες αντιστάθμισαν τις ανοδικές αναθεωρήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις καταναλωτικές δαπάνες.

Επίσης, τα αποθέματα χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,1% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθαν στα 896,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου