Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Νεκρός 25χρονος Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ενα ενεργό μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέθανε αφού αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, όπου δήλωσε ότι «δεν θα είναι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία».

Ο 25χρονος αεροπόρος, ο Ααρον Μπούσνελ (Aaron Bushnell), από το Σαν Αντόνιο του Τέξας, υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας τη Δευτέρα.

Ο Μπούσνελ είχε φτάσει στην πρεσβεία λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και ξεκίνησε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα ροής βίντεο Twitch, δήλωσε στο «Associated Press» ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα. Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου πιστεύουν ότι ο άνδρας ξεκίνησε μια ζωντανή ροή, έκλεισε το τηλέφωνό του και στη συνέχεια περιλούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά. Κάποια στιγμή, είπε ότι «δεν θα είναι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία», ανέφερε το άτομο. Το βίντεο αφαιρέθηκε αργότερα από την πλατφόρμα, αλλά οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου έλαβαν και εξέτασαν ένα αντίγραφο.

Το άτομο δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να συζητήσει δημόσια λεπτομέρειες της εν εξελίξει έρευνας και μίλησε στο «AP» υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε: «Το άτομο που ενεπλάκη στο χθεσινό περιστατικό υπέκυψε στα τραύματά του και πέθανε χθες το βράδυ».

Η Πολεμική Αεροπορία είπε ότι θα παράσχει πρόσθετες πληροφορίες μια ημέρα αφότου στρατιωτικοί αξιωματούχοι ολοκληρώσουν την ενημέρωση των πλησιέστερων συγγενών του.

Κανένα μέλος του προσωπικού της πρεσβείας δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την Ταλ Ναΐμ (Tal Naim), εκπρόσωπο της πρεσβείας.

Το περιστατικό συνέβη καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζητά την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για μια στρατιωτική επιχείρηση στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, ενώ βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μια προσωρινή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ωστόσο, έχει προκαλέσει επικρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για γενοκτονία και λέει ότι διεξάγει επιχειρήσεις σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Τον Δεκέμβριο, ένα άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Ατλάντα, σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές της Ατλάντα. Μια παλαιστινιακή σημαία βρέθηκε στο σημείο και η πράξη πιστεύεται ότι ήταν μια «ακραία πολιτική διαμαρτυρία».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την «Νew York Times», η Αστυνομία ερεύνησε επίσης ένα ύποπτο όχημα για εκρηκτικά, αλλά ο Σιν Χίκμαν (Sean Hickman), εκπρόσωπος της Αστυνομίας, είπε ότι η σκηνή είχε καθαριστεί μέχρι τις 4 μ.μ.

Αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Οπλων και Εκρηκτικών είχαν συνεργαστεί με τη μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Ουάσιγκτον για να διερευνήσουν το περιστατικό.

Οι «New York Times» δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ποιος βρισκόταν πίσω από τον λογαριασμό που δημοσίευσε το βίντεο, αλλά το βίντεο παρουσίαζε έναν άνδρα που περπατούσε προς την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Οι διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία του στη Γάζα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσαν τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Οι διεθνείς εκκλήσεις για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες καθώς η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει.

Η πρεσβεία υπήρξε ο τόπος συνεχών διαδηλώσεων κατά του πολέμου στη Γάζα, καθώς ο αριθμός των νεκρών αμάχων στον κατεστραμμένο θύλακα συνεχίζει να αυξάνεται, με περισσότερους από 29.000 νεκρούς, σύμφωνα με αξιωματούχους του τοπικού υπουργείου Υγείας.

Οι διαμαρτυρίες μερικές φορές είχαν ως αποτέλεσμα συλλήψεις, αλλά σπάνια σε βία. Τον Δεκέμβριο, ένας διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το ισραηλινό προξενείο στην Ατλάντα σε αυτό που η Αστυνομία είπε ότι ήταν «πιθανότατα μια ακραία πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας».

Πηγές: «Αssocieted Press», «New York Times», ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου