Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κασσελάκης παραδέχεται ότι είναι ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας

 Σάββατο, 24-2-2024

ΑΘΗΝΑ. Στην παραδοχή του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας «news247» ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα στο εξωτερικό, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, κάτι που απαγορεύεται για αρχηγούς πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, από νόμο τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επί Αλέξη Τσίπρα το 2016. «Ο νόμος πάνω απ’ όλα», ήταν η πρώτη αντίδραση κύκλων της ΝΔ.

(Σε εκλογές προσφεύγει ο Κασσελάκης, σήκωσε «το γάντι» που του πέταξε ο Τσίπρας)

Σε ανάρτησή του στο X, ο κ. Κασσελάκης υπενθυμίζει ότι είναι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, που ζούσε μέχρι πρόσφατα για 21 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο, θέλει να συζητήσει το θέμα με τους δικηγόρους του, για το εάν ο ίδιος εμπίπτει στον νόμο για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων, καθώς δεν είναι βουλευτής.

«Ολοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια. Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως διευκρινίζει, εάν ο νόμος τον αφορά, θα πουλήσει τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα «πουλήσει» ποτέ. Αιχμές άφησε και για τον ιδιοκτήτη του «news247», τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπάθησε να αγοράσει φτηνά το κόμμα.

«Εφόσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ‘πουλήσω’ ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δεν θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε», αναφέρει.

«ΥΓ: Ποτέ δεν θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής», καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της ιστοσελίδας «news247.gr», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Osios LLC», με έδρα τις ΗΠΑ τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός προκύπτει από τη δανειακή σύμβαση που δόθηκε τα Χριστούγεννα από εταιρεία συμφερόντων του κ. Κασσελάκη προς την εταιρεία «Left Media A.E.», με στόχο, όπως είχε γίνει γνωστό από πηγές προσκείμενες σε αυτόν, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και να τους καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων.

Η δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της «Osios LLC» υπεγράφη από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη, που όπως αναφέρεται στο κείμενο, είναι και ο μοναδικός εταίρος της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα «Νews247» στέκεται κριτικά στον Στέφανο Κασσελάκη, στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και στην εσωκομματική διαδοχή είχε ταχθεί υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου