Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Από την Ηλεία ο νέος Μητροπολίτης Μεξικού Ιάκωβος

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2024

Η χειροτονία του έγινε στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου, στο Φανάρι, o οποίος κατάγεται από την Ηλεία και συγκεκριμένα το χωριό Χάβαρι (είναι εγγονός της Χαρίκλειας Γκρίλλα).

Πρόκειται για τον νεότερο Μητροπολίτη σε όλη την Ορθόδοξη εκκλησία.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, και συμμετείχαν οι Σεβ. Αρχιερείς Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Σελευκείας κ. Θεόδωρος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απηύθυνε προς τον χειροτονούμενο πατρικούς λόγους οικοδομής και νουθεσιών για τη νέα αποστολή διακονίας που τού ανέθεσε η Μητέρα Εκκλησία.  

«Διά της λιπαράς θεολογικής και θύραθεν καταρτίσεώς σου, της γλωσσσομαθείας, της εργατικότητος, των οργανωτικών και διοικητικών σου ικανοτήτων, του δυναμισμού, του ζήλου περί την εκτέλεσιν των ιερών σου καθηκόντων και των άλλων αρετών σου καταστάς άξιος προαγωγής εις το υψηλόν αρχιερατικόν αξίωμα, λαμβάνεις εντός ολίγου το πλήρωμα της ιερατικής χάριτος διά των χειρών της ημών Μετριότητος και των συλλειτουργούντων ημίν Ιερωτάτων αδελφών Αρχιερέων. Συγχαίρομεν τη υμετέρα Θεοφιλία επί τη μεγάλη ταύτη προς αυτήν τιμή της Μητρός Εκκλησίας και ευχόμεθα όπως ο Κύριος ενισχύη πάντοτε αυτήν, ώστε και ως Επίσκοπος να μη διαψεύση αύτη ποτέ την αγαθήν φήμην περί του προσώπου αυτής ως σεμνού και καλού κληρικού, ούτε δε και τας χρηστάς ελπίδας με τας οποίας η Μήτηρ Εκκλησία αποστέλλει τον νέον Ιεράρχην αυτής εις το γεώργιον του Κυρίου εις την Αμερικανικήν ήπειρον.

Αμέσως μετά, στην κατάμεστη Αίθουσα του Θρόνου, στον Πατριαρχικό Οίκο, πραγματοποιήθηκε η αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτη, ο οποίος εξέφρασε και πάλι την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο και προς τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και προς τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την πατρική αγάπη και την στήριξη που του προσέφερε μέχρι σήμερα.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου