Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ο Τζίμι Κάρτερ κλείνει τα 99 του χρόνια στο σπίτι με τη Ρόζαλιν

 Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην ίδια μονοκατοικία όπου ζούσε ο Κάρτερ πριν εκλεγεί για πρώτη φορά στη Γερουσία της Τζόρτζια το 1962. Ερχεται εν μέσω αφιερωμάτων από όλο τον κόσμο. Αλλά για την οικογένεια του Κάρτερ, είναι μια ευκαιρία να τιμήσουν μια προσωπική κληρονομιά.

«Το αξιοσημείωτο κομμάτι για μένα και νομίζω για την οικογένειά μου είναι ότι, ενώ οι παππούδες μου έχουν καταφέρει τόσα πολλά, παρέμειναν πραγματικά το ίδιο ζευγάρι στη Νότια Τζόρτζια που ζει σε ένα χωριό 600 ατόμων όπου γεννήθηκαν», είπε ο εγγονός Τζέισον Κάρτερ, ο οποίος προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου στο «The Carter Center», που ίδρυσαν οι παππούδες του το 1982 μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο ένα χρόνο νωρίτερα.

Παρά το γεγονός ότι είναι παγκόσμια φιγούρα, ο νεότερος Κάρτερ είπε ότι οι παππούδες του πάντα «μας έκαναν εύκολο, ως οικογένεια, να είμαστε όσο πιο φυσιολογικοί μπορούμε».

Ο εορτασμός του μακροβιότερου προέδρου των ΗΠΑ ήταν αδιανόητος πριν από λίγο καιρό. Οι Κάρτερ ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο ότι ο πατριάρχης τους παραιτήθηκε από περαιτέρω ιατρικές θεραπείες και εισήλθε σε κατ’ οίκον νοσηλεία μετά από μια σειρά νοσηλειών. Ωστόσο, ο Κάρτερ, ο οποίος ξεπέρασε τον καρκίνο που διαγνώστηκε σε ηλικία 90 ετών και έμαθε να περπατά μετά την αντικατάσταση του ισχίου του σε ηλικία 94 ετών, αψήφησε ξανά όλες τις πιθανότητες.

«Αν ο Τζίμι Κάρτερ ήταν δέντρο, θα ήταν μια πανύψηλη, παλιά βελανιδιά του Νότου», είπε η Ντόνα Μπραζίλ (Donna Brazile), πρώην πρόεδρος των Δημοκρατικών και διευθύντρια της προεδρικής εκστρατείας που ξεκίνησε στις εκστρατείες του Κάρτερ. «Είναι τόσο καλός όταν χρειάζεται και σκληρός όταν χρειάζεται».

Η Τζο Στάκεϊ (Jill Stuckey,) μια μακροχρόνια κάτοικος του Plains που επισκέπτεται τακτικά το πρώην προεδρικό ζευγάρι, προειδοποίησε να μην υποτιμάτε ποτέ τον Τζίμι και την Ρόζαλιν Κάρτερ.

Η τελευταία του ανθεκτικότητα επέτρεψε στον Κάρτερ ένα σπάνιο προνόμιο ακόμη και για προέδρους: Μπόρεσε να απολαύσει μήνες διακρίσεων που συνήθως επιφυλάσσονται όταν πεθάνει ένας πρώην κάτοικος του Λευκού Οίκου. Ο τελευταίος γύρος περιλαμβάνει μια πλημμύρα μηνυμάτων από παγκόσμιους ηγέτες και προσωπικότητες της ποπ κουλτούρας που φορούν καπέλα «Jimmy Carter 99», με πολλά από αυτά να επικεντρώνονται στο παγκόσμιο ανθρωπιστικό έργο του Κάρτερ για τέσσερις δεκαετίες μετά την αποχώρησή του από το Οβάλ Γραφείο.

Η Κάτι Κούρικ (Katie Couric), η πρώτη γυναίκα που ανέβασε τη βραδινή εκπομπή ειδήσεων ενός αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, επαίνεσε τον Κάρτερ σε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «ακατάπαυστη προσπάθειά του κάθε μέρα να κάνει τον κόσμο καλύτερο».

Πηγή: «Αssociated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου