Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Όλα έτοιμα ενόψει β’ γύρου

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, 2023

Όλα είναι έτοιμα για τον β’ γύρο των εκλογών στους δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ζαχάρως...

Όλα είναι έτοιμα για τον β’ γύρο των εκλογών στους δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ζαχάρως αφού τα εκλογικά συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ολοκλήρωσαν τις ετοιμασίες του εκλογικού υλικού, παραδίδοντας το με την σειρά τους στους δήμους, απ’ όπου το προμηθεύτηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Η Διευθύντρια Διοίκησης Οικονομικού Σωτηρία Νικολάου σε δηλώσεις της τόνισε ότι «οι σάκοι που θα διανεμηθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους ετοιμάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα κύλησαν ομαλά». Σε ό,τι αφορά τώρα, τους «μονομάχους» της δεύτερης Κυριακής, οι αγωνία στα στρατόπεδά τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο και πλέον, μια μέρα πριν τη νέα κάλπη, οι επαφές είναι πυρετώδεις.

Στον δήμο Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και Στάθης Καννής θα «διασταυρώσουν» τα ξίφη τους έχοντας ως παρακαταθήκη το 32,78% και 30,90% αντίστοιχα του πρώτου γύρου, με τους Διονύση Μπέλτσο και Σπύρο Λιατσή να τηρούν επισήμως στάση ουδετερότητας καλώντας τους ψηφοφόρους τους να πράξουν κατά συνείδηση. Στον δήμο Ήλιδας, ο Γιάννης Λυμπέρης με το 36,59% μπήκε πρώτος στον β’ γύρο όμως η σύμπραξη δυνάμεων του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου που την περασμένη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό 27,14% με τον Ανδρέα Παπαδάκο ανακάτεψε την τράπουλα με την μάχη να αναμένεται σκληρή μέχρι τέλους. Τέλος στον δήμο Ζαχάρως, ο Κώστας Μητρόπουλος που μπαίνει στον β’ γύρο με «κληρονομιά» το 38,51% της πρώτης Κυριακής αλλά και την στήριξη του απερχόμενου δημάρχου Κώστας Αλεξανδρόπουλου, θα αναμετρηθεί για τον δημαρχιακό θώκο με τον Τάσο Κάπο που στον α΄ γύρο των εκλογών πήρε 31,28%.

Συνολικά, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα επαναληφθούν αύριο σε 6 από τις 13 περιφέρειες και σε 84 από τους 332 δήμους της χώρας στα ίδια εκλογικά τμήματα. Κατά τον β’ γύρο των εκλογών δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου. Ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών λαμβάνει τα 3/5 (60%) των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου αντίστοιχα.

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση mpp.ypes.gov.gr, από το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εσωτερικών στον αριθμό 2131361500 καθώς και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τους Δήμους.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου