Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί βυθίζεται η βρετανική λίρα: Tα σενάρια για Brexit χωρίς συμφωνία επιστρέφουν


Τετάρτη, 9/9/20

Δηλώσεις όπως αυτή που έκανε ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Βρετανίας, ότι η χώρα επιταχύνει τις προετοιμασίες για αποχώρηση χωρίς συμφωνία, εντείνουν τη νευρικότητα στις αγορές.


REUTERS/Dado
DADO RUVIC / REUTERS
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Η στερλίνα βυθίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων έναντι του αμερικανικού δολαρίου την Τρίτη (8 Σεπτεμβρίου), επεκτείνοντας τις απώλειές της, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η Βρετανία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την συμφωνία για ένα ομαλό Brexit και ενδεχομένως να τορπιλίσει τις εμπορικές της συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά σήμερα (Τρίτη), αλλά η ΕΕ έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει εμπορική συμφωνία, εάν η Βρετανία προσπαθήσει να παρακάμψει τμήματα της Συμφωνίας Απόσυρσης που υπέγραψε τον Ιανουάριο, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη τη συνθήκη και δημιουργώντας τριβές σε σχέση με την Βόρεια Ιρλανδία.
Οι εντάσεις έχουν αρχίσει εκ νέου, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την προθεσμία του Οκτωβρίου για μια εμπορική συμφωνία και στη συνέχεια για τη μετάβαση στο νέο status-quo ΕΕ-Βρετανίας, στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Βρετανίας Ντέιβιντ Φροστ δήλωσε ότι η χώρα επιταχύνει τις προετοιμασίες για αποχώρηση χωρίς συμφωνία.
Η λίρα υποχώρησε περισσότερο από 0,5% - στα 1,3105 δολάρια το πρωί της Τρίτης, ενώ έναντι του ευρώ έφτασε τις 90,11 πένες, που αποτελεί επίσης χαμηλό δύο εβδομάδων.
Ωστόσο, ο Gavin Friend, στρατηγικός αναλυτής της NAB, υποστηρίζει ότι ενώ η λίρα έχει πέσει, δεν ήταν μεγάλη η υποχώρησή της.
«Υπάρχει μια κοινή αντίληψη από πολλούς παρατηρητές των εμπορικών διαπραγματεύσεων, οι οποίοι βλέπουν όλη την αναταραχή που έχουμε περάσει τους τελευταίους δύο μήνες, ως τακτική διαπραγμάτευσης».
«Αυτό που προσπαθούν να κάνουν και οι δύο πλευρές είναι να διασφαλίσουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου χωρίς δασμούς, όπου το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά και η ΕΕ λέει ότι μπορείτε να το έχετε αυτό, αλλά πρέπει να μας δώσετε μία εγγύηση, ότι δεν πρόκειται να πάτε εκ των υστέρων και να ανατρέψετε τους κανόνες (εντός της Βρετανίας) ώστε να έχετε κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.»
Huffpost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου