Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Olympia Forum I: H 2η ημέρα (LIVE)

19 Σεπτεμβρίου 2020 


Πλούσια και ενδιαφέρουσα θα είναι η ατζέντα του Olympia Forum Iτο Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης, κυβερνήσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ, καθηγητές πανεπιστήμιων, τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων, στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι του Τύπου θα συμμετέχουν στις εργασίες που ξεκίνησαν στις 9.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ. Αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στη διαμόρφωση πολιτικών συνοχής σε εθνικό, περιφερειακό και κοινοτικό επίπεδο, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Το καλωσόρισμα έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εφημερίδας «Πατρίς», Λευτέρη Βαρουξή. Η εισαγωγική ομιλία έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του τέως Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ακολούθησε συζήτηση του Ernst Reichel, Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Φάνη Παπαθανασίου και του Geoffrey Pyatt, Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα με τη διπλωματική ανταποκρίτρια του Open TV, Αλεξία Τασούλη.

Το θέμα της ανακατασκευής μιας οικονομίας χωρίς αποκλεισμούς απασχόλησε τη συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Luca Jahier, της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη με τη δημοσιογράφο του Ionian Channel Νατάσα Πατρινού.

Ακολούθησε ενότητα με θέμα  «Ο ρόλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας μετά την πανδημία» στην οποία θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος EFA GROUP– Αντιπρόεδρος ΕΕΝΕ, Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο γεν. γραμματέας της  Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (EENE), ο κ. Μιχάλης Στάγκος, Συνιδρυτής Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) – Δημιουργικός Επιχειρηματίας, ο Πρόεδρος, Ιδρυτής & MDiGroup, Αναστάσιος Οικονόμου, την οποία θα συντονίσει ο Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής ΕΕΝΕ.

Μια νέα πορεία ανάπτυξης – η μόνη διέξοδος είναι το θέμα που συζήτησαν ο Γενικός Διευθυντής της diaNEOsis, Διονύσιος Νικολάου με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας “Πατρίς”, Γιούλη Ηλιοπούλου.

«Το μέλλον της ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής: προοπτικές και προκλήσεις» είναι το θέμα της ομιλίας του Επικεφαλής Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής & Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Carsten Rasmussen.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις τοπικές κυβερνήσεις – Ενίσχυση της ανάκαμψης «Αντώνης Τρίτσης» στην οποία θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος ενώ τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος του Ionian Channel, Νατάσα Πατρινού.

Για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ 2014- 2020 θα συζητήσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του Best TV, Θέμης Κανελλόπουλος.

Στις 14.15, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα συζητήσει θέματα οικονομίας και μέτρα στήριξης με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πατρίς», Γιούλη Ηλιοπούλου.

Ακολουθεί συζήτηση για το μέλλον των ΣΔΙΤ στην Ελλάδα μεταξύ του Γενικού Γραμματέας Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη και του δημοσιογράφου του SKAΪ, Νίκου Υποφάντη.

Επί τάπητος θα τεθεί και ο Προϋπολογισμός της Ε.Ε για το μέλλον, σε μια συζήτηση του Προέδρου του Ιδρύματος Hanns Seidel, Μέλους του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Markus Ferber με τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Παναγιώτη Κακολύρη.

Την ενότητα για τη Χρηματοδότηση της Πράσινης μετάβασης, το ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο πράσινων συμφωνιών και ο μηχανισμός δίκαιης μετάβασης, θα ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Άννα Χατζηπέτρου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Attica Bank Κώστας Μητρόπουλος, Andrea Pinna από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο Πάνος Παπαρίζος, Επικεφαλής Εταιρικής Χρηματοοικονομικής Κάλυψης, ΝΑ Ευρώπη, HSBC, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο του STAR TV Κεντρικής Ελλάδας, Λένα Παρασκευά.

Για τις Βιώσιμες παράκτιες και απομακρυσμένες περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μιλήσει ο Ιδρυτής & Διευθυντής Greening the IslandsGianni Chianetta.

Στις εργασίες του Olympia Forum θα συμμετέχει και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο του MEGA Channel, Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Θα ακολουθήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Παναγιώτη Αντωνόπουλο ενώ για το μέλλον στον χώρο της εργασίας θα μιλήσουν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος PeopleCert Βύρων Νικολαϊδης με τον δημοσιογράφο του SKAΪ Νίκο Υποφάντη.

Στην ενότητα «Ψηφιακή καινοτομία και τοπική διακυβέρνηση», ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο Διευθύνων Σύμβουλος Microsoft GreeceCyprus & Malta Θεοδόσης Μιχαλόπουλος. Τον συντονισμό θα κάνει η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Γνώμη», Μαρία Ορφανού.

Στην ενότητα «Κυκλική Οικονομία», θα αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα, του Συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Κυκλικής Οικονομίας Γιώργου Κρεμλή, του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελ/σου & Δυτικής Ελλάδος Κλεομένη Μπάρλου και του Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Καρτάλη. Τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η δημοσιογράφος της ΟΡΤ TV, Πέλυ Μπεβούδα.

Για τις πολιτικές ενέργειας θα μιλήσει ο Janosch Ondraczek από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οι εργασίες του Σαββάτου θα κλείσουν με το θέμα των προκλήσεων της απολιγνιτοποίησης, με ομιλητές τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και τον Διευθυντή Νέων Τεχνολογιών & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας στα Ελληνικά Πετρέλαια, Σπύρο Κιαρτζή. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του Capital.gr Χάρης Φλουδόπουλος.

Ώρα Εισόδου 08.45

Εγγραφείτε τώρα για να παρακολουθήσετε live το #olympiaforum–> http://www.olympiaforum.gr/register Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο http://www.olympiaforum.gr/ και στα social media του Συνεδρίου

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου