Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Αποσύρθηκε στην Αττάλεια το «Όρουτς Ρέις»


Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex.ASSOCIATED PRESS

Στην Αττάλεια φαίνεται να έχει καταφθάσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, «Όρουτς Ρέις», μετά τη μη ανανέωση της τουρκικής Navtex που έληγε στις 12 Σεπτεμβρίου.
To Marine Traffic δείχνει το τουρκικό πλοίο να βρίσκεται μέσα στο λιμάνι. Υπενθυμίζεται πως η πορεία του είχε φανεί από το Σάββατο, καθώς το σκάφος είχε αρχίσει να πλέει προς τις τουρκικές ακτές με τα συνοδευτικά του.
Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μετά την αποστολή σαφούς μηνύματος από τη Med7 προς την Τουρκία πως θα επιβληθούν κυρώσεις εάν δεν κάνει κινήσεις αποκλιμάκωσης, και ενώ η λίστα των κυρώσεων βρίσκεται σε φάση τελικής επεξεργασίας. Επίσης, την ανησυχία του για τις τουρκικές δραστηριότητες εξέφρασε και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, το Σάββατο, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.
«Το γεγονός ότι φαίνεται ότι δεν ανανεώνει τη Navtex είναι ένα θετικό βήμα και ως τέτοιο το αξιολογούμε και το παρακολουθούμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι «το βασικό ζητούμενο όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να υπάρξει μία κίνηση έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ακόμη: «Δεν αφήνουμε να περάσει από την προσοχή μας η δήλωση του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών χθες από την Κύπρο που εξέφρασε την πεποίθηση ότι πάμε σε μία τέτοια κατεύθυνση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έχουμε πει και στο παρελθόν ότι είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς. Έχουμε και την αποφασιστική στάση της Ευρώπης. ’Αρα ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία πρέπει να σταθμίσουν ότι ήταν πολύ κοντά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πολύ κοντά στην επιβολή των κυρώσεων. Από κει και πέρα για να αποφύγει κανείς τις κυρώσεις πρέπει να χει συνέπεια και συνέχεια αυτή η στάση της αποκλιμάκωσης. Αυτό περιμένουμε να το δούμε και τις επόμενες μέρες».
HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου