Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Στ. Πέτσας: Δεν διανοούμαστε ότι θα υπάρξει πρόκληση κατά την επίσκεψη της ΠτΔ στο Καστελλόριζο

Τετάρτη, 9/9/20
Υπάρχουν διάφορα φόρα που έχει τη δυνατότητα η Τουρκία να επιλέξει για να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και τις ενέργειες που κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για μια ευρύτερη πολυμερή διάσκεψη.
«Άρα, έχει πολλά επίπεδα η Τουρκία που μπορεί να προχωρήσει και ελπίζουμε να το κάνει» πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha το βράδυ της Τρίτης.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο, ο κ. Πέτσας είπε ότι είναι μια σημαντική ημερομηνία η 13η Σεπτεμβρίου για το νησί και με την ευκαιρία των εορτασμών θα είναι εκεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Δεν διανοούμαστε ότι θα υπάρχει οποιαδήποτε πρόκληση σε αυτό το επίπεδο. Θα είναι μια άλλου επιπέδου κλιμάκωση, αν συμβεί κάτι τέτοιο από την Τουρκία και δεν ανησυχούμε για αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι η ρητορική και οι ενέργειες της Τουρκίας να βγουν σιγά – σιγά στην άκρη» συμπλήρωσε. 
Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς πρωτοβουλίες της Ελλάδας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα ζήτησε τη σύγκληση του North Atlantic meeting -του ανώτατου οργάνου στο ΝΑΤΟ, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο- προκειμένου να θέσει την τουρκική προκλητικότητα.
«Είναι άλλο το επίπεδο των πολιτικών ενεργειών που αναλαμβάνει η Ελλάδα -όπως αυτή του North Atlantic meeting, και οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και του ΟΗΕ- και είναι άλλο το επίπεδο των τεχνικών συζητήσεων σε στρατιωτικό σκέλος, προκειμένου να υπάρξει απόσυρση των ναυτικών δυνάμεων από την περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. 
Όπως είπε, υπάρχει ένα έγγραφο στο τραπέζι από τη γραμματεία του ΝΑΤΟ το οποίο επιδέχεται παρατηρήσεων των πλευρών. «Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και αν αυτές οι παρατηρήσεις θα είναι γραπτές ή αν θα είναι άλλου τύπου, μετά από την αυριανή συνάντηση που θα γίνει σε επίπεδο πρέσβεων» συμπλήρωσε.
Ως προς τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σημείωσε πως «είμαστε στο επίπεδο που οι δύο ηγέτες θα καθίσουν στο τραπέζι να δουν όλη την προετοιμασία που έχει γίνει από τα αρμόδια υπουργεία, Εξωτερικών και Άμυνας. Και τα σκέλη της αμυντικής συνεργασίας από τη μία πλευρά και το εξοπλιστικό από την άλλη».
Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν θα υπάρχουν υπογραφές, αλλά ένας σαφής οδικός χάρτης για το πότε θα έχουμε τις οριστικές συμφωνίες στο τραπέζι.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν γίνεται διάλογος υπό καθεστώς απειλών

Στο μεταξύ, τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και οι αντιπρόεδροι της Κ.Ο. του ΕΛΚ, εξέφρασαν την ομόθυμη στήριξή τους στις ελληνικές θέσεις. Μάλιστα, το κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα, σε ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι «η Τουρκία ακολουθεί μία επεκτατική πολιτική που αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή».
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου