Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΗΠΑ: Οι νοσηλευτές πεθαίνουν στη μάχη με τον κορωνοϊό

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα νοσοκομεία των ΗΠΑ αδυνατούν να απομονώσουν τους ασθενείς κορωνοϊού, θέτοντας τους εργαζόμενους και άλλους ασθενείς σε κίνδυνο

ΗΠΑ: Οι νοσηλευτές πεθαίνουν στη μάχη με τον κορωνοϊό | tovima.grΤα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών είχαν συμβουλεύσει τα νοσοκομεία να απομονώνουν τους ασθενείς κορωνοϊού για να περιορίζουν την έκθεση του προσωπικού στον ιό και να συμβάλλουν στην περιορισμένη χρήση του προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που βρισκόταν σε έλλειψη.
Όμως οι ασθενείς συνέχισαν να διασκορπίζονται εντός του νοσοκομείου του Όκλαντ, σύμφωνα με καταγγελίες στο τμήμα εργασιακής ασφάλειας και υγείας της Καλιφόρνια (Cal/Osha). Περιοχές που προκαλούσαν ανησυχία ήταν μεταξύ άλλων και το ιατρικό τμήμα του έκτου ορόφου, όπου εργαζόταν η βετεράνος νοσηλεύτρια Τζανίν Πέιστ-Πόντερ.
Οι ασθενείς κορωνοϊού σε αυτό τον όροφο δεν έμεναν στα δωμάτιά τους, είτε επειδή δεν αντιλαμβάνονταν τους κανόνες είτε επειδή τους αγνοούσαν, σύμφωνα με τον Μάικ Χιλ, έναν νοσηλευτή της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Ο Χιλ, ο οποίος είναι και ο κύριος εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην Ένωση Νοσηλευτών της Καλιφόρνια, τονίζει ότι το προσωπικό δεν ήταν εξοπλισμένο με μάσκες υψηλής προστασίας Ν95.

«Ήταν απλώς θέμα χρόνου μέχρι κάποιος νοσηλευτής να πεθάνει σε έναν από αυτούς τους ορόφους», σημειώνει.

Δύο νοσηλευτές ασθένησαν, μεταξύ τους και η Πέιστ-Πόντερ, 59 ετών, που έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του ιού στις 17 Ιουλίου.
Η Ένωση Νοσηλευτών της Καλιφόρνια έχει καταθέσει καταγγελίες στην Cal/Osha, τον ρυθμιστή για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας της πολιτείας. Αντίστοιχες ανησυχίες έχουν προκύψει σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με συνεντεύξεις, εξέταση των καταγγελιών για την ασφάλεια σε χώρους εργασίας και εκθέσεις ελέγχων σε υγειονομικές εγκαταστάσεις.
Οι ασθενείς κορωνοϊού αναμειγνύονταν με άλλους για πολλούς λόγους. Ο περιορισμένος αριθμός τεστ σήμαινε ότι ορισμένοι φορείς του ιού εντοπίστηκαν μόνο αφού είχαν έρθει σε επαφή και με άλλους. Σε άλλες περιπτώσεις είχαν ψευδώς αρνητικά τεστ ή το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν δεν τηρούσε τις κυβερνητικές οδηγίες, οι οποίες δεν έχουν εξαναγκαστικό χαρακτήρα.
Τον περασμένο Ιούνιο, η Εθνική Ένωση Νοσηλευτών έκανε έρευνα σε περισσότερους από 21.000 νοσηλευτές και διαπίστωσε ότι το 32% εργάζονταν σε εγκαταστάσεις χωρίς θάλαμο που να προορίζεται αποκλειστικά για ασθενείς κορωνοϊού. Τότε, ο κορωνοϊός είχε ήδη πλήξει όλες τις κομητείες των ΗΠΑ εκτός από 17, σύμφωνα με στοιχεία του Τζονς Χόπκινς.
Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών έχουν καλέσει τα νοσοκομεία να τους ειδοποιούν καθημερινά για περιπτώσεις ασθενών που έφτασαν στο νοσοκομείο χωρίς κοροναϊό, όμως κατέληξαν να είναι ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα εντός 14 ημερών. Τα νοσοκομεία κατέθεσαν 48.000 σχετικές εκθέσεις από τις 21 Ιουνίου έως τις 28 Αυγούστου, αν και ο αριθμός αντικατοπτρίζει σε ορισμένες περιπτώσεις διπλή καταμέτρηση των ίδιων ασθενών.
Στο Alta Bates του Όκλαντ, το προσωπικό του νοσοκομείου ξεκαθάρισε σε επίσημες καταγγελίες ότι ήθελαν η διοίκηση να ακολουθεί τον μοναδικό νόμο της πολιτείας για ασθένειες που μεταδίδονται από αερολύματα.

Οι ρυθμίσεις επιτάσσουν οι ασθενείς με ιούς όπως ο κορωνοϊός να μετακινούνται σε εξειδικευμένους θαλάμους – ή και εγκαταστάσεις – εντός πέντε ωρών από τη διάγνωση.

Στην αρχή, τον Μάρτιο, το νοσοκομείο δημιούργησε θάλαμο 40 κλινών για ασθενείς κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Χιλ. Όμως η καθυστέρηση στην αύξηση των κρουσμάτων κατέληξε στην αποδιοργάνωση του θαλάμου, ο οποίος έμεινε με 12 κλίνες.
Έκτοτε, η σταθερή ροή ασθενών κορωνοϊού, πολλοί εκ των οποίων διαγνώστηκαν λίγες ημέρες μετά όπως λέει ο Χιλ, νοσηλευόταν στις κανονικές αίθουσες.
Από τις 10 Μαρτίου έως τις 30 Ιουλίου, το σωματείο του Χιλ και άλλα κατέθεσαν οκτώ καταγγελίες στην Cal/Osha, υποστηρίζοντας ότι το νοσοκομείο δεν ακολουθούσε το πρωτόκολλο απομόνωσης για ασθενείς κορωνοϊού, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονταν στο ογκολογικό.

Μέχρι στιγμής, οι υπεύθυνοι έχουν κάνει ελάχιστα πράγματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, όπου οι νοσηλευτές καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να φροντίζουν ασθενείς κοροναϊού φορώντας απλές χειρουργικές μάσκες, δεν τους δίνεται η δυνατότητα προληπτικού τεστ και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νοσηλεύονται στους ίδιους θαλάμους με ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι καρκινοπαθείς.
Πηγή: www.theguardian.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου